Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 10. 2020. 10:50 10

LUDILO Vulin: "Kobre" će braniti naš način života! (VIDEO)

Bez obzira koje zadatke obavljali, bez obzira koja jedinica je u pitanju, svi naši pripadnici uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou. Bataljon vojne policije specijalne namene "Kobre", vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u našoj državi, ali vodi računa i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog građanina naše zemlje i da odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi našu zemlju i naš način života. Svi pripadnici VS se uvek obučavaju i uvek su spremni da zaštite naš način života i našu zemlju, izjavio je ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, u okviru redovnih planskih aktivnosti, izveli su 30. septembra kondicioni marš na relaciji Ripanj - Parcani - Ralja, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Bataljon je sa ministrom odbrane na čelu realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika. Ovakvi marševi realizuju se više puta u toku godine - poručio je kapetan Milan Torbica iz Bataljona "Kobri".

No, uobičajene aktivnosti jedinica Vojske Srbije ne bi bile predmet tolike medijske pažnje da još aktuelni ministar odbrane, Aleksandar Vulin, želeći da se u očima javnosti, pošto-poto, iskupi za svoju dezertersku prošlost, nametljivo i upadljivo ne učestvuje u njima.

Opsednut uniformama, ministar Vulin uživa da paradira pred kamerama, držeći vatrene kvazipatriotske govore, kojim želi da podigne borbeni moral pripadnika vojske. No, nije ni svestan da njegove reči izazivaju kontraefekat i da se svaki časni pripadnik vojske stidi.

Ovog puta je Vulin pomenuo kako je VS spremna da zaštiti "naš način života", verovatno po ugledu na novopečene američke prijatelje, koji svugde ističu "american way of life".

Javnost se zapitala, a šta je to "naš način života"? Ko je definisao "naš način života"? Je l' Vulin? Šta se pod tim podrazumeva?

Verovatno je odlazeći ministar mislio na urušene institucije, lični režim jednog čoveka, korupciju, kriminal, ugušene medije, srozano školstvo, poniženo zdravstvo, nestručnost, nepotizam, državu pretvorenu u ekspozituru mafije... Da li takvu zemlju treba da brane pripadnici Vosjke Srbije? Da li nam ovim Vulin poručuje da će vojska stati uz Aleksandra Vučića u trenucima njegovog pada?

Ipak, Vulin treba jedno da ima na umu, kad se jednom Srbiji dogodi narod, neće ga spasiti ni stotine bataljona "Kobri".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati