Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 09. 2020. 14:12 0

"Vlada i britanska agencija zaključile tajni ugovor" (VIDEO)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP), Borko Stefanović, u video prenosu obraćanja javnosti, govorio je o aktuelnoj situaciji u Srbiji, sa posebnim osvrtom na izjavu dr Predraga Kona da je, prema njegovim istraživanjima, do juna za trećinu više mrtvih od koronavirusa nego što je zvanično objavljeno, kao i o pismu koje je uputio ambasadorki Velike Britanije u Srbiji u vezi pronalaženja informacija i "pune istine" o aranžmanu između Vlade Srbije i Agencije Ujedinjenog kraljevstva za finansiranje izvoza (UKEF).

Prema Forbsovoj listi koja rangira zemlje po bezbednosti od kovida, Srbija je 99 od 100 zemalja. Iza nas je samo Kolumbija, a u društvu smo Moladavije, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u današnjem FB obraćanju, na talasima Stranke slobode i pravde, i dodao:

- Srbija je na listama koje pokazuju stanje demokratije u društvu sa izbornim autokratijama poput Belorusije, Mađarske, Turske. Samo na jednoj listi Srbija je na vrhu. Vučićev režim je od Srbije napravio najkorumpiraniju zemlju u Evropi prema podacima Instituta u Bazelu.

Stefanović dalje kaže:

- Ako ovome dodamo da režim uporno obmanjuje i domaću i međunarodnu javnost i da je čak po priznanju dr Kona objavio netačne brojeve umrlih od kovida, jasno je zašto sam odgovor o finansijskom aranžmanu između UKEF i Vlade Srbije za izgradnju „Moravskog koridora“, trazio od ambasadorke Velike Britanije u Srbiji, kao i izvršnog direktorora UKEF-a. Detalji ovog dogovora su umotani u tajnovitost i mrak, bez bilo kakvog opravdanog razloga. Verujemo da spomenuti finansijski aranžman između UKEF i Vlade Srbije mora biti otvoren za javno istraživanje, uvid i potpuno trnansparentan. Ne postoji ništa u vezi ovog kreditiranja i obezbeđivanja finansijske kreditne potpore izgradnji „Moravskog koridora“ što mora biti sakriveno, posebno jer je UKEF javna agencija, pod javnom i državnom kontrolom Ujedinjenog kraljevstva, koja se finansira od strane britanskih poreskih obveznika. Mi u Srbiji takođe verujemo da je javno finansiranje, budžetiranje, kreditiranje i pravljenje aranžmana sa stranim Vladama kojima se dodatno kreditno opterećuju naši građani, stvar sa kojom mora biti upoznata nasa javnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati