Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

29. 09. 2020. 13:12 0

U Srbiji od četvrtka vakcinacija protiv sezonskog gripa

Ministarstvo zdravlja Srbije je danas najavilo je da će vakcinacija građana protiv sezonskog gripa početi u četvrtak, 1. oktobra, kako je i bilo planirano. Vakcine će biti besplatne, piše u saopštenju.

Od posebne je važnosti, ukazalo je Ministarstvo, da se vakcinišu oboleli od hroničnih bolesti, kao i "osobe sa udruženim bolestima".

Ministarstvo je navelo da je "trenutna epidemiološka situacija" u Srbiji "stabilna", te da "odlazak u zdravstvene ustanove u ovom trenutku ne predstavlja veliki epidemiološki rizik po gradjane koji bi da se vakcinišu".

Zato se "u cilju dobijanja najefikasnijeg i najdelotvornijeg imuniteta stečenog vakcinom, preporučuje imunizacija u navedenom terminu, od 1. oktobra", ukazalo je Ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da je "u skladu sa globalnom pandemijom korona virusa kao i povećanim interesovanjem gradjana, ove godine obezbedilo rekordan broj doza vakcina protiv gripa - preko 500.000".

U saopštenju je najavljeno da ove nedelje počinje i distribucija vakcine protiv pneumokoka, namenjene pre svega ustanovama za smeštaj odraslih i starih lica.

Ta vakcina je, "prema svim dosadašnjim istraživanjima, imala izuzetno pozitivan uticaj u pogledu borbe protiv korona virusa, stoga se starijim licima preporučuje imunizacija".

Vakcina protiv pneumokoka biće dosputna i ostalim gradjanima "koji žele da se i na taj način zaštite od uzročnika bolesti protiv kojih su vakcine obezbedjene, a koje mogu da se pojave u narednom periodu", piše u saopštenju Ministarstva zdravlja Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati