Društvo i ekonomija

Milan Zarić

24. 09. 2020. 16:44 3

"Odbranićemo profesora Kubata, borba počinje!"

Akademik Dušan Teodorović oštro se usprotivio odluci Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bez ikakvog objašnjenja ukine blagoslov profesoru Rodoljubu Kubatu, što se tumači kao nalog dekanu Bogoslovskog fakulteta da mu da otkaz.

Teodorović je jasno i glasno poručio da ova namera Sinoda neće proći!

- Obaveštenje za SPC: Poštovana gospodo, učinićemo sve da odbranimo našeg kolegu, profesora Kubata. Nećemo da dozvolimo da vi optuštate ljude sa Univerziteta u Beogradu. Počinje borba! Srdačan pozdrav - naveo je Dušan Teodorović na Tviteru.

Da podsetimo, Sinod Srpske pravoslavne crkve je danas povukao blagoslov Rodoljubu Kubatu, te je na taj način poslat nalog Sinoda dekanu Bogoslovskog fakulteta da ga otpusti. Međutim, Kubat je za Direktno.rs poručio da se na tome neće zaustaviti, jer je, kako je naveo, neosnovano otpušen, pa je rešen da se obrati sudovima, ombudsmanu, kao i rektorki Beogradskog univerziteta Ivanki Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati