Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

24. 09. 2020. 15:30 18

Lekari: Lončar obećao saradnju, neće biti protesta

Lekari okupljeni oko udruženja Ujedinjeni protiv kovida razgovarali su sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, a na sastanku su dogovoreni koraci u pogledu zahteva te grupe. Najavljeni su i redovni sastanci u budućnosti lekara predstavnika UPK i predstavnika ministarstva, a UPK su naveli i da se njihova akcija koja je bila najavljena za subotu neće dogoditi.

Sastanak sa ministrom trajao je dva sata, a izvesno je da će se ubuduće redovno sastajati na nedeljnom ili mesečnom nivou, sa ministrom ili predstavnicima ministarstva, naveli su UPK. Zahtevi su ostali na nivou obećanja ministra da će se lično angažovati da problemi budu rešeni, dodali su lekari.

Utisak je da zahtevi koje su ranije iznosili UPK nisu tako oštro izneti u razgovoru sa ministrom već je dogovoreno da se sporne situacije razmotre.

Oni su naveli i da će na naredni sastanak doći sa lekarima koji su potpisnici UPK, a smenjeni su, i da će e pokušati da se ta situacija reši.
Tražili su redefinisanje kriznog štaba i da u njemu bude ljudi koji bi mogli da doprinesu stručnošću.

Dotakli su se i broja obolelih, i najavljeno je da bi u narednom periodu trebalo da se radi revizija tog broja i da bi u to trebalo da budu uključeni i lekari iz UPK.

Lončar je nakon sastanka za RTS rekao da neće biti revanšizma prema potpisnicima te inicijative i da će se preispitati da li je neko smenjen i zašto.

- Dogovor je da mi naše članove udruženja (u vezi sa smenama) navedemo i dođemo na razgovor sa njima, kako bismo redefinisali tu situaciju. Lejla Ćeranić ima poziciju načelnika u bolnici u Novom Pazaru i ne može da bude smenjena. Insistirali smo na redefinisanju Kriznog štaba, da predložimo relevantne institucije i katedre medicine… da pošalju svoje predstavnike u krizni štab. Za v.d. statuse direktora realni rok rešavanja toga je najmanje godinu dana - rekao je Vuk Vučić iz UPK.

UPK su naveli i da će tražiti "iskren" odgovor od direktora bolnice u Leskovcu o spisku zaposlenih koji su potpisnici proglasa, jer ne veruju njegovom objašnjenju.

Lončar: Našli smo zajednički jezik

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da kada razgovaraju lekari sa lekarima može da se nađe zajednički jezik.

- Ono što smo dogovorili da napravimo zajedničku saradnju. Srbija ima te rezultate koji su jedni od najboljih u Evropi i regionu. Moramo mnogo toga da uradimo zajednički da bi ti rezultati ostali. Imalo je pitanja koja su postavljena za ljude za koje se misli da su smenjeni sa nekih mesta zato što su nešto potpisali - naveo je Lončar.

Ističe da ono iza čega stoji ova država je da ni u jednom momentu neće biti revanšizma.

- Neophodno je da dobijemo adekvatne podatke. Dogovorili smo se da podatke donesu za sve one koji misle da su smenjeni zato što su nešto potpisali i da uradimo analizu i da vidimo da li je to tačno ili nije tačno - kazao je Lončar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati