Društvo i ekonomija

22. 09. 2020. 12:25 4

Posle frke ispred Ministarstva, crni tepih za Nedimovića (VIDEO)

Konferenciju potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića ispred Ministarstva poljoprivrede opet je prekinuo Simo Spasić, megafon Aleksandra Vučića, koji je nesmetano ispred ulaza u Ministarstvo sve vreme ometao ljude. Kada je Bulatović hteo da uđe u Ministarstvo, policija mu nije dozvolila već ga je gurala.

 

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, kada je uspeo da nastavi konferenciju, označio svinjogojstvo kao gorući problem u stočarstvu, podsećajući da je ministar Nedimović kasno sproveo mere koje je Stranka slobode i pravde predložila za govedarstvo, što je dovelo do toga da su mnogi farmeri odustali od gajenja goveda:

- Pozivam ministra Nedimovića da ne čeka opet tri meseca nego da hitnim merama podrži svinjogojstvo, da bi se sačuvalo, da bi Srbija mogla i da izvozi to meso i da bi naše tržište bilo obezbeđeno, a ne da sve farmere otera u fabrike da motaju kablove - rekao je Bulatović.

Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, se nadovezao na Bulatovića ukazujući na činjenicu da je stočarstvo usko povezano sa fabrikama za proizvodnju hrane i da je ovakvim postupanjem ministarstva poljoprivrede mesna industrija uništena. Naveo je najnoviji primer CARNEX-a iz Vrbasa koji je morao u PIK-u iz Bečeja da zatvori šest od osam farmi u Bačkom Polju zato što sa cenom ne mogu da konkurišu uvozničkom lobiju:

 

- Uvoznički lobi je kriv što mi, pored naše zemlje Srbije, moramo da uvozimo svinje prilično sumnjivog kvaliteta i znatno skuplje. Isto tako, ljudi gube posao i radno mesto zbog toga - rekao je Veselinović i ukazao na još jedan problem - strane firme koje dolaze u Srbiju i isisavaju novac iz budžeta, zatvarajući radna mesta u fabrikama koje se bave preradom i proizvodnjom hrane.

 

Bulatović je pružio crni tepih po stepeništu koje vodi u zgradu ministarstva, namenivši ga ministru Nedimoviću da “hoda po njemu jer ne samo da ne radi svoj posao kako treba, već i učestvuje u gašenju sela”. Takođe je na vrata ministarstva zalepio plakat na kojem piše “Ministarstvo za uništavanje poljoprivrede”.

Početak konferencije je ponovo bio obeležen incidentom koji je izazvao Sima megafon. Bez obzira što policija nije dozvolila Bulatoviću da priđe, kako je rekao, “megafonu Aleksandra Vučića”, okupljeni građani su Simi oduzeli megafon.

Pogledajte šta se dešava ispred Ministarstva poljoprivrede:

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati