Društvo i ekonomija

[ Izvor: 021.rs ]

21. 09. 2020. 16:55 0

Prvo zlato za Srbiju na informatičkoj olimpijadi!

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i dve bronzane medalje na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj onlajn u organizaciji Singapura, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na olimpijadi su učestvovalo 343 takmičara iz 87 zemalja, što je najveći broj takmičara u istoriji ovog takmičenja, a četverac mladih informatičara iz Srbije ostvario je izuzetan uspeh, ocenjeno je u saopštenju.

Tadija Šebez, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, osvojo je zlatnu medalju sa 94,60 osvojenih poena, Jovan Bengin, učenika Matematičke gimnazije u Beogradu, izborio se za bronzanu medalju 53,33 poena a bronza je sa osvojena 48,72 poena pripala i Mateji Vukeliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Njegov školski drug Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije osvojio je 34,67 poena.

- Tadija Šebez ostvario je zaista izuzetan uspeh jer je ovo je prvi put da predstavnik Srbije osvoji zlato na informatičkoj olimpijadi, a zanimljivo je i da je on - uz takmičara Rusije sa istim brojem bodova - najbolje plasirani takmičar koji nije azijskog porekla - navedeno je u saopštenju.

Konačni rezultati biće proglašeni u sredu, ali se ne očekuju izmene u odnosu na preliminarne rezultate, saopštilo je Društvo matematičara.

Vođe ekipe bili su Marko Savić i Dušan Zdravković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati