Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 09. 2020. 06:22 43

Smenio doktora koji ga je lečio?!

Koliko je Aleksandar Vučić čovek bez skrupula i morala mogli smo da se uverimo nebrojeno puta tokom njegove političke karijere. Laži, huškanje na rat, vređanja političkih protivnika... to su samo neke od osobina predsednika Srbije. Ali sada je otišao korak dalje. Sa mesta načelnika klinike za urgentnu medicinu Vojno medicinske akademije smenio je dr Slobodana Obradovića, čoveka koji ga je lečio novembra 2019. kada je primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema?!

Zvanično nikad nije saopšteno šta je zaista bila dijagnoza Vučičeve bolesti, a tabloidi su izveštavali i da mu je i život bio ugrožen.

Očevici tvrde da kada je prebačen na VMA Vučić je insistirao da ga leči upravo dr Obradović, koji je lečio i njegovu prvu suprugu Kseniju Vučić pre desetak godina. Gospođa Vučić je imala ozbiljne kardio probleme zbog kojih joj je i život bio ugrožen. Pošto su naši lekari uspeli da stabilizuju njeno stanje, prebačena je privatnim avionom u Pariz gde je uspešno operisana.

Interesantno je da je i pored tog čina vlasnik aviona, godinu dana po dolasku Aleksandra Vučića na vlast, uhapšen po nalogu samog Vučića.

Drugi privrednik koji je platio operaciju, danas je veoma blizu da doživi istu sudbinu.

Kada govorimo o smeni dr Obradovića i dvoje njegovih kolega, potpisnika peticije koju je podržalo 3.000 lekara, ne govorimo o zahvalnosti koju bi predsednik Srbije trebalo da pokaže. Govorimo o činjenici da je sasvim sigurno lekar koji leči predsednika države najstručniji u svojoj oblasti i da ga je stručnost dovela na mesto načelnika. Sasvim sigurno nije je izgubio za prethodnih deset meseci i sasvim sigurno nema nikakvog razloga za smenu ovo troje vrhunskih lekara osim "političke nepodobnosti".
Da stvar bude gora, VMA je vojna bolnica i ima najveći ugled u zdravstvenom sistemu Srbije. Ovim činom, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, deo tog svog ugleda je izgubila.

Verujemo, ne zauvek

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati