Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2020. 18:14 5

Vučić sa patrijarhom govorio o pregovorima oko KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Irinejem, i u sadržajnom razgovoru ga je izvestio o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima.

Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj, ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza projekata za budućnost Srbije, a patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Vučić je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

Sastanku Aleksandra Vučića i patrijarha Irineja su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati