Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 09. 2020. 11:39 7

"Zbog nečinjenja ministar policije da podnese ostavku"

Povodom zverskog prebijanja mladića u Novom Sadu, Pokret Slobodna Srbija zahteva ostavku ministra Nebojše Stefanovića jer su "su odlazeći ministar policije i aktuelni niži rukovodioci u policiji deo kriminalizacije društva, a ne sistem koji kriminal drži pod kontrolom".

Brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu desilo se još 24. avgusta, a nadležni organi o ovom slučaju oglasili su se tek juče nakon što je snimak obelodanjen javnosti. Nadležni organi su o ovom prebijanju sve vreme ćutali, a osumnjičeni Ivan Kontić pobegao je u Crnu Goru.

- Umesto energične reakcije policije i obaveštavanja javnosti, bilo je nužno da se snimak događaja pojavi na društvenim mrežama, 19 dana nakon što se zbio, pa da Policijska uprava Novog Sada udostoji građane bilo kakve reakcije. Policija je svojim nečinjenjem omogućila počiniocu Ivanu Kontiću, vlasniku Maks bet kladionica da pobegne u Crnu Goru, da bi ga danas tražila preko Interpolove poternice - navode iz Pokreta slobodna Srbija.

Pokret Slobodna Srbija stoga "zahteva od odlazećeg režima da narodu položi račun za ovakvo stanje u policijskom sistemu".

- U najmanju ruku, to znači podnošenje ostavki svih odgovornih za ovaj slučaj, od ministra policije u tehničkom mandatu, do rukovodilaca Policijske uprave Novi sad - apeluju iz pokreta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati