Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf ]

07. 09. 2020. 13:24 3

PREVARENI? Zašto je u moratorijumu rata uvećana za 6.000 dinara

Pojedini građani su se pokajali što su prihvatili moratorijum za otplatu kredita, navode da im je rata uvećana za 6.000 dinara.

Dalje, siptomatično je to što se javlja dosta građana sa identičnim uvećanjem od 6.000 dinara po rati, a da su im različiti iznosi za kredit, pa tako, onaj kome je mesečna rata 20.000, ili drugi kome je 30.000, i treći kome je 40.000, dobili su uvećanje od tih 6.000 dinara, piše Telegraf.

Na pitanje da li su građani obmanuti i zašto im nije rečeno da moratorijum košta, generalni sekretar Udruženja banka Srbije Vladimir Vasić, gostujući na TV Prva, podseća na ono što je i više puta rekao za Telegraf Biznis - svaki klijent je dobio plan otplate, i nema zatezne kamate već samo redovne.

Kako ističe, kod konkretnih primera treba proveriti kada je kredit uzet, da li pre pet, 10 godina ili na početku ove, jer može da se dogodi da je rata ista, budući da se kamata proporcionalno smanjuje u odnosu na ostatak kredita.

- Moguće je da se radi samo o toj uvećanoj kamati, a ako je ona 6.000 dinara, znači da je ukupno 12.000 za konkretne primere, i možda je bolje da je platite odjednom, kako bi rata nastavila da vam bude ista - naveo je on i pozvao sve građane da se jave UBS, za sva pitanja jer ne isključuje mogućnost i sistemske greške.

I Dušan Uzelac sa portala Kamatica savetuje građane da pitaju banku o čemu se radi, ukoliko imaju nedoumica.

- Jasno se iz vašeg ugovora i ponude moratorijuma može videti o čemu se radi. Pitajte da li banka ima izvinjenje ili objašnjenje - navodi on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati