Društvo i ekonomija

03. 09. 2020. 18:28 1

"Krivična prijava protiv jutjubera zbog obljube maloletnice"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da mu je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da je podneta krivična prijava protiv poznatog "jutjubera" zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom, koje su iznete u medijima.

Kako se u saopštenju navodi, zaštitnik građana je iz medija dobio informacije o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama B.I., poznatog pod pseudonimom Baka Prase na sajtu Jutjub, sa maloletnom osobom ženskog pola, kao i njegovog priznanja u medijima da je izvršio navodnu obljubu sa detetom, ali i mizoginim govorom B.I. upućenim ženskim osobama.

Dodaje se da je u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a, zaštitnik građana od tog ministarstva zatražio da ga obavesti o merama koje je preduzelo u saradnji sa drugim nadležnim organima u vezi sa ovim slučajem.

- MUP u odgovoru navodi da su službenici Uprave kriminalističke policije izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine "primljene dve prijave građana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs gde se ukazivalo na video zapis na platformi "Jutjub", u kome B.I. objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem društvene mreže Instagram sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom" - naveo je Pašalić.

On je dodao da su, prema navodima MUP-a, prijave sa arhiviranim snimkom 8. jula dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pašalić je pozvao nadležne organe da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo uznemirujuće ponašanje pojedinih poznatih ličnosti prema gradjanima.

On je ocenio da javne ličnosti imaju "pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč", kao i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati