Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 09. 2020. 17:11 0

"Prestanite da koristite decu u svrhe političke manipulacije"

Narodna stranka Užice apeluje zbog obraćanja novoizabrane gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević đacima prvacima u Osnovnoj školi "Nada Matić". Narodna stranka Užice upozorila je "predstavnike nelegitimno izabranih organa lokane samouprave, pre svega Gradonačelnicu da ne koriste decu u svrhu političke indokrinacije i izostave sedmogodišnjake iz političke manipulacije".

- Iako su svi građani Srbije izloženi gruboj političkoj propagandi, obraćanje funkcionera Srpske napredne stranke deci prvog dana njihovog školovanja prevazilazi sve granice pristojnosti i suprotna je načelima posebne zaštite koju dugujemo deci - navodi se u saopštenju Narodne stranke.

U svom obraćanju gradonačelnica Užica pozvala je decu "da budu dobri đaci, završe fakultet i budu pošteni". Gradonačelnica Raković Radivojević se direktno obratila najlmalđima đacima i zato se Narodna stranka Užice obratila direktno Gradonačelnici.

- Gospođo Raković Radivojević, Vaš lični primer Vam oduzima pravo da se obraćate deci grada Užica, jer ste i pored završenog fakulteta i dugogodišnje lekarske prakse stali uz izbornu krađu, medijsko zlostavljanje građana, stali ste uz vlast koja je starcima otela penzije a mladima predložila članstvo u Srpskoj naprenoj stranci kao jedinu budućnost. Stranka kojoj vi pripadate sprovela je neviđeni izborni teror nad građanima Srbije i obesmislila izborni proces. Za Vašu stranku su glasali uglavnom ucenjeni, zastrašeni i prevareni građani Užica. Glasali su da ne izgube ili da dobiju posao - kažu iz Narodne stranke.

To je, kako navode, "sramno za jednu zemlju u kojoj deca u školi uče najlepše stihove o slobodi i koja je u borbi za slobodu izgubila mnoge mladosti".

- Vašim pristankom da bude deo vlasti, izabrali ste da ne vidite bezbrojne primere pljačke, otuđivanja javnih dobara, otimanja institucija od građana. obesmišljavanje skupštine i ukidanje demokratije. Članstvom u SNS-u izabrali ste da budete saglasni sa gaženjem Ustava i uspostavljanjem autokratskog režima koji je izborni postupak pretvorio u besramno poniženje građana Srbije. Deo ste stranke koja je skoro obesmislila školovanje u Srbiji - navode iz ove stranke.

Iz Narodne stranke rekli su i da je gradonačelnica član "iste družine koja kupuje diplome i plagira doktorate".

- Zato nemate moralno pravo da prvacima govoriti o poštenju. Njihovi roditelji vam ne veruju. Mnogi od tih učenika će u budućnosti znati da se krivično delo može učiniti i nečinjenje i ćutanjem i pristankom. A to je gospođo Raković Radivojević, daleko od poštenja - zaključuju iz Narodne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati