Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

27. 08. 2020. 11:59 0

Pismo ambasadorki o zagađenju zbog kineskih firmi

Predstavnik pokreta "Odbranimo reke Stare planine" Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo kineskoj ambasadorki u Srbiji Čen Bo u kojem je naveo da u Boru i Smederevu kineske kompanije predstavljaju glavne izvore prekomernog zagađenja vazduha.

Jovanović je u pismu naveo da je Ministarstvo zaštite životne sredine još krajem 2019. godine pokrenulo postupak protiv kompanije "Ziđin Bor koper" zbog ispuštanja otrovnih materija u vazduh i da su najmanje pet puta utvrđene nepravilnosti u radu te kompanije, kojima se ozbiljno narušava zdravlje stanovnika tog grada.

- U Smederevu se takođe, beleži prekomerno zagađenje vazduha za koje Unesko katedra za bioetiku navodi da će imati 'nesagledive, katastrofalne posledice po životnu sredinu, pre svega po zdravlje ljudi - naveo je on.

Prema njegovoj tvrdnji, godišnji izveštaj o stanju kvaliteta vazduha navodi da je tokom 2018. godine u Smederevu vazduh bio loš tokom 146 dana.

- U ovom gradu su takođe organizovani protesti građana usmereni na podizanje ekološke svesti. Imajući u vidu nesagledive posledice prekomernog zagađenja vazduha i odgovornost koju u tome imaju kineske kompanije, molimo Vas da sagledate značaj problema i organizujete sastanak predstavnika građanskih ekoloških inicijativa koje se bore za očuvanje životne sredine - naveo je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati