Društvo i ekonomija

[ Izvor: Newsmax Adria ]

19. 08. 2020. 11:06 19

Milovanović u 76. godini opet izabran za direktora Namenske

Direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima Radoš Milovanović ponovo je postavljen na čelno mesto tog preduzeća, uprkos sudskom procesu koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je odgovoran za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Nadzorni odbor ovog preduzeća doneo je 3. jula odluku o izboru i imenovanju Milovanovića na mesto direktora na osnovu konkursa objavljenog u Politici 19. maja 2020.
Radoš Milovanović se nalazi na čelu Namenske u Lučanima od 1982. godine. 

Portparol Nameske kaže da je Milovanović ispunio sve uslove konkursa i prošao redovni zdravstveni pregled, uprkos činjenici da ima 76 godina.

Tokom skoro četiri decenije Milovanovićevog direktorovanja, u Namenskoj je stradalo 20 radnika, a 60 je zadobilo teške telesne povrede.

Protiv Milovanovića su u toku dva postupka pred sudom u Ivanjici, za smrt Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, 14. jula 2017. godine.Opozicija u Lučanima nije želela da komentariše reizbor Milovanovića, jer, kako su naveli, članovi njihovih porodica su poslovno vezani za fabriku i da bi to moglo da se odrazi na poslovanje.
Jedini koji je želeo da prokomentariše Milovanovićev reizbor je otac nastradalog Milomira, Milovan Milivojević.

- Kako je moguće da čovek u 76. godini života prođe i ponovo bude postavljen za direktora? Koji lekarski pregled taj čovek može da prođe? Čovek koji nosi slušne aparate, koji ne čuje, ne vidi, jedva se kreće... - zapitao se Milivojević.
Milivojevići su imali ozbiljnih problema zbog sudskog postupka - njihova ćerka nije mogla da dobije posao u Lučanima, već putuje za Čačak, a na meti su i brojnih tužbi, kao i samog Milovanovića.

Članovima porodice nije omogućeno da polože cveće na mesto tragedije, jer se rukovodstvo pozvalo na uredbu prema kojoj nije dozvoljeno okupljanje više od pet ljudi na jednom mestu.

- Ta uredba ne postoji. U Beogradu važi uredba za deset osoba, na dozvoljenom rastojanju, a nas je bilo devetoro - kaže očajni otac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati