Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

17. 08. 2020. 18:29 2

"Pokrenuti istragu o pljački Telekoma!"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da očekuje da tužilaštvo pokrene istragu o "nezapamćenoj pljački" Telekoma Srbija.

- Suština je izvlačenje novca iz te državne kompanije - rekao je Aleksić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Aleksić je 12. avgusta Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv članova Nadzornog odbora Telekoma Srbija i državnog revizora Duška Pejovića zbog sumnje da su, kako se navodi u tužbi, odobrili nezakonitu kupovinu nekoliko kablovskih operatera kojom je Telekom oštećen za 500 miliona evra.

- Nadzorni odbor Telekoma doneo je odluku da firmu 'Kopernikus tehnolodži' plati 195 miliona evra, mada je vrednost kapitala te firme bila 10 miliona evra. 'Radijus vektor' plaćen je 110 miliona evra, kada je vrednost njegovog kapitala bila 4,5 miliona evra - naveo je Aleksić.

Aleksić je dodao da to pokazuju zvanični podaci iz finansijskih izveštaja objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Potpredsednik Narodne stranke je u krivičnoj prijavi Tužilaštvu za organizovani kriminal, tvrdeći da je reč o istom principu, naveo i Telekomove kupovine firmi "Av.com", "BPP ING" iz Grocke, "Telemark" iz Čačka, "Exe net" iz Niša i "Meteor SAT TV" iz Užica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati