Društvo i ekonomija

[ Izvor: Ifimes ]

16. 08. 2020. 19:42 1

Đukanović Tačijev svedok odbrane u Hagu?

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović možda bi uskoro mogao da ode u Hag kao svedok odbrane predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija protiv koga je podignuta optužnica za ratne zločine na KiM pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine, navodi Međunarodnog institut za balkanske i istočne studije - Ifimes, pozivajući se na međunarodne izvore i analitičare.

- Milo Đukanović ima dvostruku hipoteku, kriminalnu i zločinačku, i svaka akcija koja za cilj ima povezivanje u regionu, kao što je “mini Šengen”, koja je najvažnija regionalna inicijativa u proteklih 30 godina, nađe se na udaru takvog režima - navodi Ifimes u tekstu pod naslovom “Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020: Kraj ere Mila Đukanovića”.

Dalje se navodi da bi Milo Đukanović morao da odgovara za počinjene ratne zločine pred sudom u Hagu, kao i da ratni zločini nikad ne zastarevaju.

- Analitičari smatraju da bi Milo Đukanović uskoro mogao da se nađe u Hagu kao svedok odbrane aktuelnog predsednika Kosova Hašima Tačija, protiv kog je podignuta optužnica za ratne zločine na Kosovu pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine na Kosovu (KSC-SPO) - navodi ovaj institut i dodaje:

- Naime, međunarodni izvoru poseduju informaciju da će Đukanović biti Tačijev svedok i podsećaju da je Đukanović trebalo da bude svedok odbrane jednog od najviših zvaničnika iz Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Hagu, ali je zapretio porodici optuženog, da bi on kasnije odustao od zahteva za Đukanovićevim svedočenjem. Opravdano je pitanje da li će isto uraditi i u slučaju Tači.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati