Društvo i ekonomija

M. Z.

15. 08. 2020. 14:18 11

KANDIDAT ZA DIREKTORA RTS Vasović za Direktno: Telekom+RTS+Žeželj =238 miliona evra

Do nacionalne televizije nikome nije stalo u ovoj zemlji i niko ne želi oporavak RTS-a. Više od dve hiljade radnika RTS-a i njihovih porodica biće uskoro na vetrometini. To će nas neminovno, sve zajedno, kao nezrelu i nedefinisanu naciju odvesti pravo u propast. I zato su drastične promene potrebne svima - rekao je za Direktno.rs kandidat za direktora RTS Vasko Vasović.

Za nekoliko dana Upravni odbor RTS-a će saopštiti odluku o tome ko je novi generalni direktor nacionalnog javnog servisa. Zašto se čeka baš poslednji dan?

Upravni odbor je mogao da kaže ime novog generalnog direktora isti dan kada su obavljeni razgovori sa oba kandidata, ali im je problem kako da saopšte zaposlenima u RTS-u i javnosti zbog čega nisam izabran. Tim pre što su mi zaista neviđenu podršku dali radnici RTS-a, sva esnafska i profesionalna udruženja i veliki deo naše dijaspore iz Australije, Amerike, Velike Britanije, Slovačke, Austrije, Švajcarske, kao i priličan broj građana Republike Srbije.

Niste politički opredeljeni, ali se više ne zna ko vas napada, a ko vas brani.

Mnogi vide i čuju samo ono što žele, a ne ono što jeste. Nemam ni životnu ni profesionalnu mrlju. Zajednički cilj mi je daleko iznad ličnog i to se zaista oseti. Pokušali su da me diskredituju izmišljotinama, ali se one jednostavno ne lepe za mene. Etiketiraju mi pripadnost potpuno nespojivim opcijama, mešajući babe i žabe, pokazujući time očitu nemoć da me izbace iz igre.

Poremetili ste ustaljene šeme i izvukli na površinu korupciju u velikim sistemima na način koji nije viđen do sada.

Samo sam im omogućio da to urade sami. Pomoću običnog toalet papira, nekoliko ljudi sa Vajbera i jednog portala, primorao sam ih da izađu iz mraka i time bace i svetlost i fokus na sopstvenu pohlepu, nesposobnost i bahatost. Igor Žeželj, vlasnik Kurira, napadom na mene nevešto smišljenim tekstom, prouzrokovao je bumerang efekat. Izmišljajući da sam dobio na poklon kuću od Milutina Mrkonjića, prikazao me je time izuzetno sposobnim, a sebe doveo u poziciju da mora da objasni odakle njemu 238 miliona evra, koji takođe mirišu na poklon.

 

Povezali ste RTS, Žeželja i Telekom.

Već dugo su povezani. Ja sam tu povezanost samo eksponirao. Baš kao i izveštaj Generalnog državnog revizora, gospodina Duška Pejovića. U njemu su izneti precizni, dokazivi i jasni koruptivni i nezakoniti elementi. U njemu takođe stoji i da RTS plaća Adria Media Grupu Igora Žeželja i Kurir, baš kao i Ringier Aksel Springer Grupu i njena izdanja. A u Ringieru su takođe i lažni opozicioni listovi Blic i NIN, sa svojim, izgleda, kontrolisanim urednicima gospođom Mališić i gospodinom Ćulibrkom. Najzanimljivija je Žeželjeva firma Firefly, u kojoj je on većinski vlasnik i preko koje, takođe, protiče novac iz kase RTS-a, preko Telekomovih kanala, na račune privatnih produkcija pod kontrolom Ivane Miković, direktorke te firme i suvlasnice, inače bivše zamenice generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

U firmi Firefly suvlasnici su i Nada Popović Perišić iz tog istog SPS-a iz koga je i Mrkonjić i Miško Stevanović, producent sramotnog, višemilionskog RTS-ovog i nacionalnog debakla, pijačne rijaliti serije o Nemanjićima. Povezanost Đorđa Brkića, bivšeg savetnika Dragana Bujoševića za tendere, Ivane Miković i Zorana Dovečera, bivšeg vlasnika Televizije Marš iz Valjeva i trgovca radijatorima, hapšenog zbog privrednog kriminala i to nekoliko puta, predočena je i Upravnom odboru RTS-a. Nije problem što je nacionalni javni servis sklopio preskup ugovor sa licem upetljanim u kriminal i pazario od bezbednosno interesantne osobe softver DMAM SPHERE francuske firme MBT. Nije problem ni što firma Dovečer nije bila čak ni najpovoljniji ponuđač na tenderu, već je problem što taj softver ne može da se implementira kako treba u tehnički sistem RTS-a ni dan danas. Zašto je sistem DMAM toliko nefunkcionalan, možda bi mogao da odgovori Ričard de Jong, Sales Manager francuske firme MBT koja ga je i proizvela. Bojim se da bi i samo postavljanje takvog pitanja gospodinu de Jongu moglo da izazove međunarodni skandal i isprazni kasu RTS-a odvodeći ga u stečaj.Da li mislite da imate bilo kakvu šansu da unesete promene u RTS, kao novi generalni direktor?

Naravno da nemam. Nikada nisam ni bio u nekoj kadrovskoj kombinaciji. Samo su gledali kako da me se otresu i to što brže. Na žalost Upravnog odbora, produžio sam im agoniju do poslednjeg, da ne kažem sudnjeg dana. Ali, ono što je najinteresantnije je da promene, kao da nisu potrebne, u ovom trenutku, ni poziciji ni opoziciji. Većina samo priča o njima, a za bilo kakve promene nije spremna. Ni na gore ni na bolje. Videli ste da me niko ništa nije pitao. Ni Upravni odbor RTS-a, ni N1, ni Nova, ni Pink, ni Hepi... Ne postojim ni za Bećkovićku, ni za Kesića, ni za Ivanovića, ni za Sarapu, ni za Informer... To je dobro za mene, ali nije dobro za RTS. Do nacionalne televizije nikome nije stalo u ovoj zemlji i niko ne želi oporavak RTS-a. Više od dve hiljade radnika RTS-a i njihovih porodica biće uskoro na vetrometini. To će nas neminovno, sve zajedno, kao nezrelu i nedefinisanu naciju odvesti pravo u propast.

I zato su drastične promene potrebne svima. Potpuno slobodan RTS će zapušiti usta svakome ko govori o ugroženosti medija i nedostatku slobode i demokratije u Srbiji i pomoći će, za 24 sata, da se ovo haotično stanje u zemlji normalizuje. U toku je završna faza svetskog sukoba između dve globalne duboke države i zaista je pitanje opstanka cele nacije. Samo slobodan RTS može da bude moćno oružje u tom ratu. Samo slobodan i živ RTS može da pomogne i naciji i Đilasu i Vučiću da prežive. Samo uz slobodan RTS, Vučić će moći da ostane na vlasti još 150 godina, Mrkonjić će moći da pokloni kuću i Nadi Popović Perišić, a ne samo meni, Marinika će moći da prođe pored Telekoma, a da joj pobesneli Maks ne izleti iz prodavnice pobesnelih Maksija preko puta i samo uz slobodan RTS će Željko Ikarbus Mitrović moći da poleti sa Žeželjevog mosta ka obroncima Padinske skele, ne pretvarajući sebe u ružičastu mrlju na ozonskom omotaču... Za par dana ćemo znati ko je novi generalni direktor JMU RTS, kao i što ćemo 4. novembra saznati da li će Srbiju najzad da obasja tračak svetlosti ili će ostati doživotno sa potpuno zatamnjenim ekranom. Pa, neka bude svetlost, zašto da ne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati