Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2020. 21:37 7

Vučić 2016: Za sedam do 10 dana znaće se istina o Savamali (VIDEO)

"Da li je neko smeo da reaguje na ovakav način, ko god da je, a mislim da znam kako je to bilo, ali sačekaćemo konačnu istragu i očekujem u narednih sedam do 10 dana, da ne ograničavam nikoga, da to bude potpuno jasno i biće potpuna istina izneta ljudima", rekao je Vučić te 2016. godine posle rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici. Evo, od tog obećanja prođe već četiri godine, a ljudi istinu nisu saznali.

Rušenje u Savamali u sred noći, kada su huligani sa fantomkana rušili objekte u Hercegovačkoj ulici ostaće jedna od najvećih afera i skandala tokom vladavine Srpske napredne stranke.

Ljude su u sred noći probudili bageri, čuvar tih objekata je vezan, posle čega je i preminuo, dok građani policiju nikako nisu mogli da dozovi da interveniše u Savamali. Jednostavno, sve se odigrao pod velom tajni i pod okriljem noći.

Narod se tada žestoko pobunio, tražio je odgovornost, a nju je obećao, a ko drugi, nego tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić. I dao je prilično smelo obećanje, odredio je rok kada će istina biti saopštena i kada će odgovarati počinioci. Sve je bilo tu, samo je falilo da se održi obećanje. Kao i uostalom mnogo puta pre i posle te 2016. godine.

- Da li je neko smeo da reaguje na ovakav način? Ko god da je, a mislim da znam kako je to bilo, ali sačekaćemo konačnu istragu i očekujem u narednih sedam do 10 dana, da ne ograničavam nikoga, da to bude potpuno jasno, i biće potpuna istina izneta ljudima. Bilo je potpuno pogrešno, bilo je katastrofalno, bilo je kriminalno - rekao je Vučić 29. maja 2016. godine za televiziju Pink.

Nešto kasnije, tačnije 11 dana nakon te izjave, Vučić je ponovo javno istupio i oglasio se povodom rušenja u Savamali.

- Urađeno je nešto veoma loše, urađeno je nešto što ne sme da se ponovi i iza toga stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu. Oni će snositi krivično-pravnu i prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti - rekao je tada Vučić.

I kada se očekivalo da će tako i biti, Vučić je ponovo slagao, pa je za RTS poručio da je govoreći u gradskoj vlasti odgovornoj za rušenje u izbornoj noći u Hercegovačkoj iznosio samo pretpostavke, te je od svega bilo "Tresla se gora, rodio se miš".

Vučić je tada ponovo obmanuo javnost, krivce je abolirao i na sve načine pokušao da rušenje u Savamali prikrije i da javnost ovaj događaj zaboravi. Međutim, Direktno.rs je zbog toga tu, da vas svakodnevno podseća na sve ono što je aktuelni predsednik Srbije obećavao, a što nikada nije ispunjeno...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati