Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2020. 19:54 7

Kako ŽEŽELJEVI MEDIJI u Beogradu napadaju, a u Podgorici štite MILA

Igor Žeželj, koji je bio uz demokrate, a sad je uz radikale, inače vlasnik 41 medija u Srbiji i 15 u Hrvatskoj, osim što mora da se potrudi da otkrije odakle mu 10 miliona evra za kupovinu sajtova i novina, mora i da odgovori kako njegovi mediji rade po principu duplih aršina. Tako imamo dokaz da u Beogradu napada Mila Đukanovića i pojavu Tompsona na TVCG, dok u Podgorici mediji koji su pod njegovom šapom brane DPS, odnosno ne pišu ništa o pesmi ustaškog pevača na državnoj televiziji.

Nikad dosledni i uvek prljavi Kurir je o Žeželju pisao kao o nekom ko je iza sebe u KK Crvena zvezda ostavio dug od 14 miliona evra, zajedno sa svojim pajtašem Goranom Vesićem, iza kojeg je uzgred u FK Crvena zvezda ostalo duga od desetine miliona evra.

No, vratimo se Žeželju, koji evo zašto jedno piše u Beogradu, a drugo u Podgorici. Sajt mondo.me, koji je pod njegovom kontrolom, u Podgorici je redovno smanjivao broj ljudi na litijama, iako dobar deo okupljanja opozicije u Crnoj Gori nije ni ispratio, jer je autocenzura opasnija stvar i od same cenzure. S druge strane, redakcija mondo.me se nalazi u poslovnom prostoru predsednika Organizacionog odbora DPS Časlava Vešovića, čija supruga radi u M:telu. Brutalno favorizuje Mila Đukanovića i kako se taj režim odnosi prema Srbima u Crnoj Gori.

Naravno, da se i Vučić pita otkud da mediji pod njegovom kontrolom brane režim u Crnoj Gori dok gazi preko SPC?

Poseban fenomen u vezi uređivačke politike Monda, koji ima svoja izdanja u Podgorici i Banjaluci, jeste da crnogorska edicija neprofesionalno favorizuje vladajući DPS, i da već par godina nije imala nijednu kritičku notu o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Tako su čitaoci ovog portala u CG minulih meseci imali priliku da prate navijačko izveštavanje u korist režima, dok je srpsko izdanje iz Beograda kritikovalo politiku Đukanovića.

Isto je bilo i kada je Marko Perković Tompson banuo u jutarnji program RTCG, iz Beograda su Žeželjevi mediji osuli drvlje i kamenje na takav postupak crnogorskog vladara, dok su oni koje kontroliše u Podgorici ćutali na pojavu ustaškog pevača na nacionalnoj crnogorskoj televiziji.

Bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje ovakve uređivačke politike i sedenja na dve stolice Igora Žeželja, odnosno medija iza kojih on stoji. Dok u Srbiji njegova firma piše jedno, ona u Podgorici deluje sa antisrpskih pozicija ne poštujući gotovo nijedan profesionalni standard.

Nastaviće se...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati