Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 08. 2020. 17:06 3

"Vučić kao navijač, uvek spreman na obračun"

"Vučić je kao navijač koji je uvek spreman da krene u fizički obračun, a verbalno nasilje koje svakodnevno dolazi od vlasti podstiče upravo fizičko nasilje, koje je politički inspirisano ", izjavio je profesor Čedomir Čupić na tribini u Novom Sadu, koja je posvećena pretučenom Milanu Vujiću u centru ovog grada.

Vujića je pre tri dana pretukao I.R., član vlaške stranke “Istina”, koju je Vujić komentarisao na Tviteru. Ovaj napad, u kom je pretučeni aktivista zadibio višestruke frakrure lobanje, Čupić je okarakterisao "pokušajem ubistva sa predumišljajem” , napominjući da svi mogu biti sledeća žrtva.

- Kada se ne reaguje na nasilje, samo je pitanje vremena kada ćemo svi postati žrtve nasilja. Ova vlast vlada obrascem loših osećanja zavisti, mržnje, strahova i panike, a generator svega toga je Aleksandar Vučic - rekao je Čupić.

On je dodao je da je predsednik Srbije uvek spreman za obračun.

- Vučić je kao navijač koji je uvek spreman da krene u fizički obračun, a verbalno nasilje koje svakodnevno dolazi od vlasti podstiče upravo fizičko nasilje, koje je politički inspirisano - rekao je Čupić.

Aktivistkinja Maroja Srdić je istakla da se verbalno nasilje produkuje sa najviših organa vlasti, koja tera sve neistomišljenike, aktiviste i borce za ljudska prava "da to rade u svoja četiri zida".

- Ova zemlja uskraćuje pravo da govorite i politički delujete. Ali, neće biti četiri zida! Biće trgova, biće ulica, sve dok ovo ne prestane! - rekla je Srdićeva.

Brajan Brković, akrivista i govornik na protestima “1 od 5 miliona”, koji je i sam bio žrtva napada, podsetio je da je samo u Novom Sadu u proteklih godinu dana pretučeno četvoro aktivista koji su se borili protiv aktuelnog režima.

- Ovde ne postoji dijalog, već caruje etiketiranje i dehumanizacija. Ako pristanemo da budemo žrtve agresije, onda smo i sami saučesnici - rekao je Brković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati