Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 08. 2020. 15:45 5

"Mitroviću, platićeš za svo zlo, lopovluk i nesreću"

Posle tri dana ćutanja juče se konačno oglasio Željko Mitrović u vezi sa legitimnim pitanjima od interesa javnosti da li duguje državi za neplaćeni porez, što mu ne bi bio prvi put u poslednjih devet godina aktuelne vlasti. U svom ljutom, nervoznom, a pre svega starom bezobraznom stilu reagovanja na moja javno postavljena pitanja, izgledajući kao da ga je neko uhvatio u sred krađe pa se brani kako zna i ume, Željko Mitrović je pokazao slabost koja mi govori da se stvari menjaju i da se strah uvlači u redove vladajućeg režima - navodi se u saopštenju lidera Dveri Boška Obradovića.

TV PINK je danima ćutao o navodima o neplaćenom porezu, jer kako kaže Obradović, ne želi da popularizuje vest o novom neplaćenom porezu, dodajući da se kompletni podaci i dalje kriju od javnosti.

- Poreska uprava pri Ministarstvu finansija od 2012-2016. godine odložila poreski dug TV PINK u visini od 1,52 milijarde dinara na 93 rate, dok je paralelno od 2014-2019, uprkos ogromnim poreskim dugovima, Željko Mitrović dobio finansijsku podršku od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u visini od 1,28 milijardi dinara - kaže Obradović.

Ova vest bi, kako se navodi u saopštenju, kod svakog gledaoca TV PINK "izazvala ogorčenje i pitanje kako on ne može ono što Željko Mitrović može i kako njemu izvršitelji prinudno naplaću svaki dug i oduzimaju imovinu ako ne može da plati, dok je Željku Mitroviću sve dozvoljeno i sve se oprašta".

- U svom reagovanju Željko Mitrović, kao ni Poreska uprava, još uvek nisu odgovorili na moja konkretna pitanja za koja sam juče ispred Ministarstva finansija priložio i papirne dokaze u formi izvoda iz Jedinstvenog registra poreskih obveznika - ističe Obradović.

Pitanja koja je Obradović postavio juče jesu da li PINK INTERNATIONAL COMPANY zaključno sa 3. avgustom 2020. godine duguje 146 miliona dinara za porez državi Srbiji, i da li je Poreska uprava ovoj firmi odobrila reprogram, na osnovu čije odluke i na koliko rata.

- Da li Željko Mitrović kao fizičko lice nije platio godišnji porez na dohodak građana u visini od 104 miliona dinara i da li njegova ugašena Agencija za umetničku obradu zvuka "Pink studio Željko Mitrović" duguje za porez iz 2016. godine 3 miliona i 724.000 dinara? Da li je tačno da Željko Mitrovića samo po ova tri osnova trenutno duguje za porez državi ukupno preko 250 miliona dinara - pita Obradović.

Ono što je takođe nepoznanica za koju Obradović zahteva odgovor, jeste da li je ove godine Miitrović registrovao novu firmu pod imenom "RED NETWORK" i da li će ona služiti za ostvarivanje prava na državne subvencije s obzirom da to pravo ne može da ostvari preko starih firmi koje imaju poreske dugove.

- Da li Željko Mitrović ima prava koja nemaju drugi građani Srbije, ko ga štiti dok konstantno krši zakone, i kada će odgovarati za sve što je radio od vremena vlasti JUL-a preko DOS-a do SNS – prava su pitanja koja se ne mogu čuti na režimskim medijima. Ostaje naše obećanje da će nova vlast kao jedan od najvažnijih dokaza političkih promena u Srbiji morati da priloži krivičnu odgovornost Željka Mitrovića u formi zatvorske kazne i oduzimanja nezakonito stečene imovine, kao i oduzimanja nacionalne frekvencije i zabrane rada TV PINK. Jer, mi se ne zalažemo samo za smenu vlasti već za promenu kompletnog korumpiranog političkog sistema koji ovde vlada već 30 godina, a čiji je simbol upravo Željko Mitrović - zaključuje Obradović.
  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati