Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

12. 08. 2020. 09:55 5

"Vučić od političke scene napravio mrtvo more"

Priča o nekoj enormnoj popularnosti Aleksandra Vučića je pomalo mit, jer je, sa svim resursima sa kojima raspolaže, pravo čudo da taj rejting nije i mnogo veći, ocenio je politički analitičar Đorđe Vukadinović, jedan od osnivača Udružene opozicije Srbije (UOS).

 

Vukadinović je u intervjuu za list Danas konstatovao da je Vučić od srpske političke scene napravio "mrtvo more".

Kako je objasnio, svako ko se pojavi, "bilo u SNS ili u javnosti", a učini se makar potencijalno opasnim da bi mogao steći neku ozbiljniju popularnost, automatski postaje predmet najstrašnijeg medijskog pogroma i demonizacije.

On je ocenio da zato i smatra da ne bi trebalo previše žuriti sa lansiranjem predsedničkog kandidata, "čak i da ga UOS ima".

Prema mišljenju Vukadinovića, napadi sa kojima je formiranje UOS dočekano sa svih strana, "kako i režimskih, tako i nekih nominalno opozicionih", dokaz su da je reč o ispravnom putu, na kojem će biti mnogo prepreka i iskušenja.

 

Ali, nemam nikakve dileme da je udruženi nastup opozicije, cele, ili bar njenog većinskog dela, ono što strašno brine, nervira i plaši Vučića i zato svih ovih godina sve čini da do tog udruživanja ne dođe. A ako dođe, onda čini sve da ga što pre razbije i kompromituje, ili lansira neke svoje, navodno ideološki čistije saveze, konstatovao je Vukadinović.

On ne veruje da će vlast "dozvoliti" bolje medijske i izborne uslove, nego će na to biti prinuđena što političkim pritiskom, što ekonomskom krizom koja je pred nama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati