Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 08. 2020. 09:30 2

"U školama nastava glavnih predmeta, ostali na drugi način"

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je danas da će se u školama u Srbiji održavati nastava "glavnih predmeta" dok će se ostali predmeti izvoditi na druge načine.

Na pitanje ako u odeljenju ima 26 učenika i podele se na dve grupe, kada dolaze na nastavu, i da li i jednoj i drugoj grupi nastavu drži isti učitelj, ministar Šarčević kaže da nastavnik neće držati nastavu u dve smene, već će imati svoju radnu normu.

- Poslali smo uputstvo svim školama. Specifičan je odnos prema zaposlenima. Učitelj koji ima četiri časa po pola sata ima prostora da kad započne sa prvom grupom, nastavu nastavi i sa drugom - kaže Šarčević.

I oni koji su proglašeni kao tehnološki viškovi biće aktivirani, jer kako kaže, uslovi nisu "normalni". Produženi boravak će funkcionisati, a sve škole imaće isti broj grupa, i imaće svoj prostor i svoje nastavnike.

Sve ipak zavisi od epidemioloških uslova - rekao je Šarčević i dodao da će osnovci i srednjoškolci imati mogućnost da se opredele za onlajn nastavu.

Kada su u pitanju maske, on je zamolio premijerku da se obezbede sredstva gde to bude bilo neophodno.

- Predlog je da roditelj obezbedi bar 3 maske - kaže i dodaje da će u školama biti i rezervnih.

Vrtići rade od maja, a kako Šarčević kaže, početne muke su bile kada je osoblje imalo koronavirus, ali su se svi držali pravila, te će tako biti i u buduće.

Problem će biti, navodi Šarčević, sa gimnazijama, koje će morati da rade sistem nedelje za nedelju. Kod stručnih škola neće biti takvih problema, jer praktična nastava oslobađa prostor za toretsku nastavu. Kako navodi, medicinskim školama neće biti preporučena praktična nastava, što neće biti slučaj sa poljoprivrednim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati