Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

09. 08. 2020. 21:27 1

Svi radnici fabrike "Zastava oružje" od sutra na poslu

Posle dvonedeljnog održavanja minimuma procesa rada, fabrika "Zastava oružje" vraća se sutra, 10. avgusta, na uobičajeni režim uz angažovanje svih radnika u dve smene, rečeno je Beti u "Namenskoj".

Izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju Zoran Šušić rekao je da doneta odluka o povratku svih radnika na posao zbog ispunjavanja ugovorenih obaveza prema kupcima.

- Pored toga, potrebno je i da se navikavamo na rad u uslovima epidemije virusa korona, jer će trajati - rekao je Šušić.

On je naveo da su svi radnici dužni da nose zaštitne maske koje su obavezne u svim halama, drugim fabričkim prostorima i kancelarijama.

Obezbeđene su, kaže, višekratne zaštitne maske za oružare, dozeri i dezinfekcione barijere, a na ulazu u fabriku se meri temperatura.

Šušić je naveo da je tokom epidemije bilo 38 radnika sa infekcijom koronavirusa, ali su to bili lakši slučajevi.

U drugoj polovini jula oružari su bili na dvonedeljnom kolektivnom godišnjem odmoru koji se završio 27. jula. Zatim je za veći broj oružara odmor bio produžen i početkom avgusta zbog aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa.

U fabrici se u prvoj nedelji avgusta održavao minimum procesa rada uz obavljanje neodložnih poslova u proizvodnji sa oko 850 zaposlenih.

Prošle sedmice je broj angažovanih povećan na 1 200, od ukupno 2 500 zaposlenih u fabrici "Zastava oružje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati