Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

07. 08. 2020. 15:43 1

"Sve što smo objavili o firmi Gašićeve supruge je tačno"

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da su sve informacije koje je UNS objavio u utorak u tekstu pod naslovom "Firmi supruge direktora BIA skoro 40 hiljada evra za medijske projekte ove godine" tačne i lako proverljive.

 

U saopštenju se dodaje da je Televizija Plus, u vlasništvu sina direktora Bezbednosno-informativne agencije, pokušala da demantuje taj tekst i optužila udruženje i televiziju N1, koja je prenela informacije UNS, da su izneli "klasične neistine" na račun firme vlasnikove majke.

- Tačno je da su u Kruševcu projekti firme Irene Gašić dobili ukupno 1,9 miliona dinara za medijske sadržaje na istoimenom portalu i kruševačkoj Televiziji Plus. Tačno je i da na internetu nije moguće naći portal ADD production, koji ne postoji ni u Registru medija - naveo je UNS.

Dodaju da Televizija Plus sada tvrdi da je taj portal registrovan, ali da se čak i iz priloga te televizije, koja pokušava da demantuje UNS, vidi da je reč o drugom portalu - tvplus.rs, čiji je izdavač ADD production.

- Glavni urednik tog sajta je sin Bratislava i Irene Gašić - Vladan - kaže UNS i podseća da u Zakonu o javnom informisanju i medijima piše da novinar nije odgovoran za informaciju koja je sadržana u dokumentu organa javne vlasti i za koju postoji opravdani interes javnosti, što je upravo slučaj sa rešenjem o sufinansiranju medijskih projekata u Kruševcu.

 

U saopštenju se ističe da objavljivanje informacija o dobitnicima novca na medijskim konkursima ove godine ima poseban značaj, s obzirom na to da je za 143 raspisana konkursa na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou opredeljeno ukupno 1,7 milijardi dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati