Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 08. 2020. 12:41 7

"Zamajavate ljude lažnim podacima o ekonomskim uspesima"

Da li mislite da iko veruje da samo u Srbiji raste broj zaposlenih dok proizvodnja pada - jedno je od pitanja zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića, koja je uputio sviha koji vode ekonomsku politiku zemlje i od kojih "traži da se uozbilje".

 

- Da li će million radnika koji prinudno primaju minimalac da se obraduju kada objavite da je za 21,7 odsto porastao promet u trgovini na malo na jugu Srbije? 

- Hoće li preduzetnicima koji već mesecima nemaju posla, biti lakše zato što navodno ima 8.706 novozaposlenih u proizvodnji motornih vozila?

- Ko može da poveruje u ove nebuloze, u ove bajke, dok se život u Srbiji gasi?“

 

Stefanović ukazuje i da svet trese možda i najveća ekonomska kriza u istoriji:

- A vi nastavljate po starom – zamajavate ljude lažnim podacima o navodnim ekonomskim uspesima. A, za to vreme, posle samo 3 meseca krize, rupa u budžetu je 305 milijardi dinara. Ovim tempom ćemo do kraja godine imati javni dug od 30 milijardi evra, što je skoro 13 hiljada evra po svakom domaćinstvu – pa ni naši unuci neće moći da ga vrate - rekao je Stefanović. 

Stefanović zahteva i apeluje:

- Uozbiljite se ! Parama koje pozajmljujemo sa visokom kamatom treba finansirati samo najugroženije sektore, povećati plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima i što je možda najvažnije - uložiti u modernizaciju i razvoj strateških sektora privrede. To nam je možda jedina šansa da  obezbedimo radna mesta i spasimo život, nas i naše dece - rekao je. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati