Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

05. 08. 2020. 23:12 0

Poništeno rešenje o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

Presudom odeljenja Upravnog suda u Kragujevcu poništeno je rešenje Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja kojim je Nebojša Arsenijević razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, u presudi se navodi da je tužilac (Arsenijević) "osporio zakonitost rešenja tuženog organa, jer u postupku donošenja rešenja nije postupljeno po pravilima postupka i činjenično stanje je netačno utvrđeno".

- Za mene je ovo velika satisfakcija, da sperem ljagu sa sebe. Obratiću se Rektoratu sa tumačenjem presude. Sadašnje rukovodstvo Univerziteta je nelegalno i nelegitimno i sve odluke koje je donelo zasnovane su na nepravu. Ovde je vlast nasrnula na državu i zakon - kazao je Arsenijević za taj portal.

Arsenijević je 4. juna 2018. godine smenjen sa mesta rektora Univerziteta u Kragujevcu, rešenje je potpisao ministar prosvete Mladen Šarčević, a odmah nakon toga smenjeni rektor podneo je tužbu Upravnom sudu.

Njegovoj smeni je prethodila višemesečna kampanja u kojoj su ga pojedini mediji optuživali za "bahato i nepristojno ponašanje" na rektorskoj funkciji, te za nepotizam i druge zloupotrebe na Univerzitetu.

Kako je naveo portal, Arsenijević je u to vreme tvrdio da je sve bilo dobro organizovana akcija grupe kragujevačkih univerziteskih profesora i predstavnika vlasti, među kojima su ministar Šarčević, ministarka Slavica Đukić Dejanović, ali i pojedinci "moćniji od njih".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati