Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 08. 2020. 13:27 3

Zbog "CRNA KRAVO" doktorki preti do pet godina zabrane rada

Doktorki Mileni Šćekić iz Novog Sada, koja je po rasnoj osnovi izvređala studentkinju medicine iz Irske Š. O, prema Kodeksu medicinske etike u skladu sa Zakonom o lekarskoj zaštiti, preti oduzimanje licence od šest meseci do pet godina, a prvu kaznu je već dobila - prekid saradnje sa privatnom klinikom.

Etički odbor Kliničkog centra Vojvodine podneo je Lekarskoj komori Srbije prijavu protiv specijaliste interne medicine dr Milene Šćekić zbog incidenta koji se dogodio 29. juna.

Prva kazna već je stigla dr Šćekić jer je jedna privatna novosadska klinika u kojoj radi na osnovu ugovora o delu odlučila da sa njom prekine saradnju zbog sramnog rasističkog ispada.

Prema nezvaničnom pisanju medija, dr Šćekić bi prema Kodeksu medicinske etike, a u skladu sa Zakonom o lekarskoj zaštiti, mogla biti oduzeta licenca u trajanju od šest meseci do pet godina.

U Kodeksu medicinske etike Lekarske komore Srbije pod načelom staranja o ugledu i dostojanstvu profesije navodi se da je "lekar dužan da čuva ugled i dostojanstvo svoje profesije, kao i da je dužan da "etičkim ponašanjem prema pacijentima, njihovim bližnjim, svojim kolegama i drugim licima i u profesionalnom i u privatnom životu čuva plemenitu tradiciju lekarskog poziva".

Takođe, piše da lekar "mora biti svestan da svaka lakomislena, nečasna, ponižavajuća i druga za lekara nerimerena radnja pogađa i druge lekare i zdravstveno osoblje, kao i zdravstvo u celini".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati