Društvo i ekonomija

Ljubica Stanković

05. 08. 2020. 13:22 7

Tepić: Telekom je pojeo sebe zahvaljujući bratiji i partiji, održavajući rejting vođi (VIDEO)

"Mi svedočimo ne samo štetnom poslovanju Telekoma zarad nekih finansijskih dobiti, već tome da partijska i bratijska uprava Telekoma ovim pokušava da uspostavi monopol nad telekomonukacijskom mrežom koja je javno dobro, koja je samo data na upravljanje Telekomu i koja to čini sa jedinim zadatkom, a to je da održava rejting vođi, svog Aleksandra Vućića, koji je njima jedini šef", rekla je potpredsednica Stranka slobode i pravde Marinika Tepić na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana ispred zgrade Telekoma.

Tepić kaže da ova partijska uprava ne radi ništa na svoju ruku.

- Moramo da raščlanimo ovu priču, jer je ova telekomunikaciona mreža jedna od najvećih pljački i skandala u Srbiji. Dodatno je problematično to što laži nikako ne uspevaju da dokažu. Saznala sam da uprava Telekoma laže kada kaže da je njegova vrednost četiri milijarde evra, jer je u međuvremenu partijska i bartijska uprava pojela Telekom. On sada ne vredi ni jedan jedini evro. Dodatno, uprava laže kada kaže da nije dužna da nas obaveštava o svom poslovanju i kada kaže da se ne radi u akcionarskom društvu. To nije tačno, jer uprkos tome što jeste akcionarsko društvo, mi građani smo i dalje akcionari u vrednosti od 78 odsto akcija u tom državnom Telekomu.

Glavni zahtev potpredsednice SSP je da se pod hitno osnuje nezavnisna stručna komisija, koja bi obavila nadzor nad poslovanjem Telekoma i nad finansijskim transakcijama, kao i da javnost čuje izveštaj državnog revizora o poslovanju ove kompanije.

- Telekom je našim novcem u iznosu od gotovo 200 miliona evra platio privatnom Kopernikusu za jedan kabl - Supernovu, da bi privatno partijski Kopernikus manipulacijama, vrlo opravdane sumnje, kupio jedine dve televizije sa nacionalnom frekvencijom - TV Prva i O2, sada b92.

Tepić podseća da je vlasnik Kopernikusa Srđan Milovanović, brat visokog funkcionera člana SNS, koji je kandidat za gradonačelnika Niša.

- Imam osnovanu sumnju da je u međuvremenu izvršena i rotacija vlasništva, tako da je Telekom 100 odsto vlasnik Kopernikusa, a da su na njega preneli sve kablovske i na upisali vrednost od 200 miliona evra, što po tumačenju pravnika i ekonomista liči na to da pokušavaju da zavaraju revizora - napominje ona.

Nju dodatno brine to što se, kako kaže, u međuvremenu pokazalo da je Telekom pojeo sam sebe.

- Uprava SNS, koja vodi Telekom, ponaša se kao pijani milioner, tako što našu telekomunikacionu mrežu isisava zarad toga da uspostavi medijski monopol i održava rejting vođi. Najviši funkcioneri u Telekomu su članovi SNS - Milan Božić, predsednik nadzornog odbora i Jana Ljubičić, visoki funkcioner, koja je dala podršku Milutinu Jeličiću Jutki u Brusu.

Potpredsednica SSP podvlači da morate biti "ozbiljan diletant ili kriminalac" da biste Telekom potpuno obezvredili.

- Obezvređen je najjednostavnijim podatkom - obaveze Telekoma prema bankama su tri puta veća nego što su bile u 2017. On je utrostručio svoja dugovanja za samo dve godine. Imam dva pitanja za Telekom - koja je uloga Vladimira Lučića, navodnog direktora iz senke Telekoma, i zašto se manjinski akcionari već dugo vremena ne obaveštavaju o odlukama i postupanjima uprave Telekoma koje navodno donose u naše ime - pita se Tepić i zaključuje da samo čovek koji ne želi dobro Telekomu, građanima i Republici Srbiji može da ignoriše njen današnji zahtev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati