Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 08. 2020. 11:31 10

ZABORAVIO ŠTA JE STUDIRAO Ko je poslanik SNS Bratimir Vasiljević?

Bratimiru Vasiljeviću, nekadašnjem radikalu, članu Srpske napredne stranke od njenog osnivanja, na parlamentarnim izborima 21. juna 2020. ponovo je potvrđen poslanički mandat. Vasiljević je pre četiri godine dospeo u žižu javnosti, prvo zbog izjave da "ne zna tačno gde je diplomirao", ali i zbog optužbe za krađu struje, navele su tada Južne vesti.

Rođen je 1953. godine, a u 61. je diplomirao i postao "menadžer". Kada su ga novinari pitali na kom je fakultetu diplomirao, on je naveo "Union", ali nije bio siguran da li je "Univerzitet Union" ili "Univerzitet Union - Nikola Tesla".  

Završio sam fakultet “Union”, ne znam ni ja tačno ako mi verujete. Nisam pripremljen za takva pitanja. Treba da pogledam, ja treba sad da se sećam detalja… Rekao sam Vam kako se zove, nemojte sada tako da Vam nisam rekao… Ja Vam kažem da je fakultet “Union” – naveo je Vasiljević tada za  „Južne vesti“.

U njegovoj biografiji stoji da je predsednik Skupštine gradske opštine Pantelej. U novembru 2012. bio je prinuđen da samom sebi isplati odštetu u ime Opštine i to po tužbi koju je podneo, dok je bio u opoziciji. Na vanrednim parlamentarnim izborima marta 2014, izabran je za poslanika SNS u Skupštini Srbije, a iako je vrh SNS avgusta 2014. godine odlučio da zabrani svojim članovima da istovremeno obavljaju dve ili više javnih funkcija, Vasiljević je dugo odbijao da se odrekne svojih - tvrdeći da SNS nije doneo baš takvu odluku.

U međuvremenu je postao i odbornik u Skupštini grada, što mu je bila treća javna funkcija.

Kako je septembra 2014. godine portal "Južne vesti" otkrio, Vasiljević je kao predsednik Skupštine Pantelej od jula 2012. primao astronomsku platu.

Pre četiri godine, Južne vesti su takođe pisale da je Vasiljević, koji je bio optužen za krađu struje, oslobođen krivice nakon što se nagodio sa tužilaštvom i Elektrodistribuciji uplatio simboličnu sumu novca.  

Kako su oni tada naveli, reč je o postupku koji je u Osnovnom tužilaštvu pokrenut u januaru 2013. godine po krivičnoj prijavi koju je protiv Vasiljevića podneo ED "Jugoistok". Iz "Jugoistoka" su u krivičnoj prijavi naveli da je Vasiljević u periodu između 2. jula i 18. avgusta 2012. godine "izvršio samovlasno priključenje" svog električnog brojila. Kako je navedeno u tekstu, u krivičnoj prijavi, Vasiljević je tako oštetio "Jugoistok" za - 1.102.700 dinara.

Vasiljević je aprila 2013. godine priznao da je počinio krivično delo i pristao da plati odštetu od - 10.000 dinara, time izbegao suđenje, kao i mogućnost da u njegovoj biografiji piše da je osuđivan za krivično delo, navode "Južne vesti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati