Društvo i ekonomija

M. Živković

31. 07. 2020. 18:46 16

"NEĆU TO DA POTPIŠEM" Osoblju Zvečanske zatražili da podrže Krizni štab

Na stolu je stajao papir, pa ko je želeo da potpiše, potpisao je. Na papiru osim pozitivnog teksta na račun Kriznog štaba i toga kako mi podržavamo njihov rad, nije stajalo ništa konkretno. Ne zna se ni ko je doneo te papire, nema ni naslova, ni datuma, pečata, potpisa, zaglavlja... Liči na papir koji svako može da unese sa ulice i da kaže: "E, treba mi nešto ovde, potpišite" - ispričala je za Direktno.rs medicinska sestra iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, istakavši da nije želela da potpiše taj papir za koji se ne zna odkle se tu stvorio, jer je već potpisinik peticije za smenu Kriznog štaba.

 

- Nisam potpisala taj papir jer sam već potpisala peticiju za smenu Kriznog štaba, tako da je ostalo na ovome. Moram da naglasim da me niko za sada nije ucenio, niti je rekao da moram da potpišem, ali smatram da svakako to javnost treba da zna. Nisam neko ko će da ćuti na takve stvari, naročito zato što uopšte nemamo informaciju kako se to stvorilo na našem stolu u sestrinskoj sobi. Iščitala sam to što piše, nekoliko ljudi se potpisalo sa mog sprata, ali ja sam rekla: "Hvala, neću to da učinim". Neki su mi rekli da navodno neću da potpišem zbog političke pristrasnosti, ali nisam želela da ulazim u raspravu - kazala je naša sagovornica iz Zvečanske, koja nije želela da otkrije identitet dok nu bude bila sasvim sigurna ko stoji iz papira koji im je ponuđen i zašto je to učinjeno.

- Nekoliko kolega je otišlo kući, ja sam ostala u sledećoj smeni, tako da nisam videla, niti sam se čula sa ostalim kolegama iz ustanove. Ove koje sam zatekla u međuvremenu dok sam preuzimala smenu, pitala sam ih da li znaju šta su potpisali. Neki su odgovorili da znaju, da je to podrška Kriznom štabu i da im je sasvim u redu da stave svoj potpis, dok su drugi potpisali tek onako reda radi jer su vervatno mislili da bi bilo dobro to da učine za svaki slučaj, kako ne bi trpeli eventualne posledice - dodala je ona.

Medicinska sestra nije želela da krivi nikog, pa ni rukovodstvo ustanove jer nije sigurna da li su oni podelili te papire i da li stoje iza toga.

- Ne znam ni da li su sve socijalne ustanove to dobile ili ne. Probaću da saznam, čuće se narednih dana verovatno sve u vezi sa tim, da li je samo naša kuća dobila ili su i ostale ustanove na nivou celog grada. Jedno je inciijativa, peticija koju su potpisali lekari jasno i glasno, imenom i prezimenom i jasno piše šta se zahteva i potpisuje, sve crno na belo. Ovde nije stajalo ništa osim tog testa. Mogao je neko sa ulice da donese, mogao je neko da donese to čisto da nas proveri u kakvom smo raspoloženju i da li verujemo Kriznom štabu. U svakom slučaju, verujem da je doneseno sa nekakvom namerom, jer u suprotnom ne bi nam to neko ni nudio da ne postoji razlog - zaključila je medicinska sestra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati