Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 07. 2020. 10:31 5

"Respiratora nije bilo jer se politika umešala u zdravstvo"

Respiratora nije bilo zato što se politika umešala u zdravstvo, ocenio je Petar Đurić, sin slikara Ljubiše Đurića, preminulog od koronavirusa u Zemunskoj bolnici, komentarišući tvrdnje najviših predstavnika vlasti da niko u Srbiji, pa ni poznati umetnik, nije umro čekajući slobodno mesto na respiratoru.

- Nije ga bilo zato što se politika umešala u zdravstvo. Neka izađu i neka kažu kao ljudi - jeste, pogrešili smo, žao nam je. Da pokažu bar malo ljudskosti. Mene najviše boli što oni nastavljaju da vređaju, pljuju i gaze po mom mrtvom ocu - rekao je za list "Danas" Petar Đurić.

Mladić, koji je skrenuo pažnju javnosti porukom "Ćale, ovo je za tebe", učestvujući nedavno na protestima u Beogradu, rekao je da su vlasti prvo pokušale da ospore njegove tvrdnje. 

- Prvo su probali mene, a sad blate mog mrtvog oca. Zato što jasno i glasno iznosim istinu - rekao je Đurić, komentarišući tvrdnje zvaničnika kojima su osporili izveštaj Zemunske bolnice da je Ljubiša Đurić preminuo od kovida 19 čekajući na respirator.

Autentičnost izveštaja potvrdio je i direktor Zemunske bolnice.

On je istakao da ga najviše boli to što Ana Brnabić i Zlatibor Lončar blate njegovog oca.

- Lečenje mog oca nazvao bih "strava i užas", a jučerašnje obraćanje premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara je "pljuvanje i blaćenje mog oca". Ovo je jako stresna situacija za mene jer oni pljuju i blate mog mrtvog oca koji više ne može da govori - rekao je Petar Đurić za N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati