Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 07. 2020. 14:12 3

Sindikalci: Ministarstvo da obezbedi opremu za onlajn nastavu!

Unija sindikata prosvetnih sindikata Srbije je u saopštenju pozvala Ministarstvo prosvete da nastavnicima hitno obezbedi računare i ostalu neophodnu opremu kako bi se sa onlajn nastavom krneulo na optimalan način.

Ovim saopštenjem Unija odgovara na kalendar nastave koji je poslat svim nastavnicima, kao i na najavu da žće se nastava od početka školske godine izvoditi onlajn.

- Da li su činovnici Ministarstva, kada su planirali naredne aktivnosti, razmišljali sa kojim sredstvima će nastavnici raditi u novoj školskoj godini?! U proteklom periodu, kada je trebalo profesionalno i odgovorno obavljati svoj posao, nastavnici ni jednog trenutka nisu razmišljali i sve svoje resurse su stavili na raspolaganje u cilju regularnog završetka školske godine. Uložili su puno vremena, rada, truda, strpljenja, sredstava, novca, ne bi li doprineli višem cilju obrazovanja u Srbiji. Trudili su se da ispoštuju sve zahteve i rokove sa naznakom ”HITNO” - navode sindikalci u saopštenju, dodajući da Ministarstvo može tačno da izračuna broj neophodnih računara i obezbedi ih.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima tačan podatak broja zaposlenih u obrazovanju, koji se dobija uvidom u IS „Dositej“. U to smo se uverili kroz razne preporuke za različite oblike korišćenja platformi i alata. Može se sagledati i koliko je računara, laptopova, tableta potrebno ne bi li se svakom nastavniku omogućilo sredstvo za pomenuti rad od kuće. Nisu potrebne nikakve ankete koje predstavljaju masku realnog stanja opremljenosti škola. Potrebno je samo malo volje da se problemi rešavaju, a ne da se stvaraju - dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati