Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 07. 2020. 12:35 22

"Brnabić, doktora nauka ste optužili da je huligan!"

Poštovana gospođo Brnabić, obavešten sam da je dr Vladimir Mentus, naučni saradnik Instituta društvenih nauka, u noći između 11. i 12. jula uhapšen ispred Narodne skupštine, potom pretučen od strane policije, a da je 12. jula osuđen na kaznu zatvora od 30 dana čije izdržavanje je počelo istog dana. Iz saopštenja "Sociološkog naučnog društva Srbije", koje je obavestilo javnost o hapšenju dr Vladimira Mentusa, zaključujem da je do njega došlo samo zbog toga što se zatekao na mestu policijske akcije, a da u protestima nije učestvovao, nije bio nasilan i nije ugrožavao delovanje policije.

Iskreno, teško mi je da poverujem da bi dr Vladimir Mentus mogao da bude i nevaspitan, a kamoli nasilan. Nadam se da je uverenje koje sam o mladom kolegi stekao na osnovu njegovog rada i odnosa prema kolegama u Institutu društvenih nauka tačno i da će se potvrditi u odgovarajućem postupku.

Molim Vas, da u u skladu sa svojim ovlašćenjima, proverite zbog čega je dr Vladimir Mentus uhapšen i osuđen po hitnom postupku a, posebno Vas molim da preduzmete sve kako bi se, uveren sam, učinjeni propusti takođe hitno ispravili. 

Najzad, poslednje što molim je da pred odgovarajućim organima pokrenete postupak u kojem bi se u najkraćem roku utvrdilo da li je bilo još sličnih slučajeva i da, ukoliko se utvrdi da slučaj dr Vladimira Mentusa nije usamljen, preduzmete sve kako bi se propusti ispravili i posledice otklonile. 

Napominjem da zabrinutost za zdravlje dr Vladimira Mentusa i stanje u kojem se, po svoj prilici, našao bez svoje krivice dele kolege i koleginice u Institutu društvenih nauka.

Direktor Instituta dr Goran Bašić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati