Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 07. 2020. 16:28 5

"Zaštitnik građana se pretvorio u zaštitnika režima"

Izjavom da policija nije koristila prekomernu silu tokom protesta opravdano nezadovoljnih građana Zoran Pašalić se iz zaštitnika građana pretvorio u zaštitnika režima - rekla je članica predsedništva Stranke slobode i pravde i internacionalna sekretarka Ana Stevanović.

 

- Samo on i neke njegove fantomske ekipe nisu registrovale kako policija prebija građane koji mirno sede ili beže od suzavca kojim su zasuli čitave gradove. Samo on nije video snimke koje su emitovali nezavisni mediji i kojih su pune društvene mreže a na kojima se jasno vidi iživljavanja neuniformisanih lica koja zajedno sa policijom obaraju na zemlju i privode građane. Samo on nije čuo za novinare koji su napadnuti dok su pokušavali da informišu javnost o svemu što se dešava na našim ulicama - rekla je Stevanović.

 

Kako je dodala, takvim svojim ponašanjem Pašalić se jasno svrstao na stranu onih koji maltretiraju građane i pokušavaju da mirne protestante predstave kao huligane. 

- Relativizacija policijskog nasilja nije posao zaštitnika građana već on u skladu sa Ustavom treba da se bori za poštovanje ljudskih sloboda i prava uključujući i pravo građana da mirno protestuju. Umesto pokušaja da sakrije državni i paradržavni teror nad građanima Pašalić je u skladu sa Zakonom o zaštitniku građana imao obavezu da objektivno i nezavisno oceni da li je policija postupala u skladu sa zakonom i pravilima službe i da u skladu sa tim povede postupke protiv onih koji su naredili brutalnu upotrebu sile - rekla je Stevanović i dodala da se umesto toga Pašalić pridružio horskom odobravanju svega što je policija radila u kome Vučić, Brnabićka, Stefanović, Vulin i Vesić zajedno sa paradržavnim medijima odobravaju i ohrabruju policiju u prekomernoj upotrebi sile čime je sam sebe smenio sa mesta zastitnika građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati