Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

09. 07. 2020. 18:45 0

PSS: Za nasilje odgovorni dobro organizovani provokatori

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da zahteva od MUP-a Srbije i tužilaštva da hitno identifikuju, uhapse i procesuiraju provokatore koji su izazvali sukob policije i građana na protestima u Beogradu. Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je u saopštenju naveo da "svaki građanin Srbije ima pravo da na miran način i protestima izrazi svoje mišljenje, ali niko nema pravo da napada policiju".

- Postoje ekstremističke i navijačke grupe koje mrze policiju i koriste svaku priliku da napadaju pripadnike MUP Srbije. Tome smo bili svedoci i protekla dva dana. Tim osobama je stalno namera da izazovu nemire i što veće sukobe policije i građana, što smatramo da nikome od nas nije cilj - kazao je Mijailović.

On je naveo da je "nedvosmisleno utvrđeno da je brutalan napad na policiju od ovako dobro opremljenih i pripremljenih grupa, unapred organizovan i dogovoren".


- Ovde je bila namera da se policajce što teže povrede i izazove intervencija. Nijedna policijska intervencija nije lepa za oko i ponekad dolazi do prekoračenja ovlašćenja, ali to je posledica višečasovnog kamenovanja, bacanja baklji na policajce i raznih metalnih predmeta - rekao je Mijailović.

Mijailović je apelovao na sve pripadnike MUP Srbije da radi sprečavanja ugrožavanja života i zdravlja koriste sva zakonom dozvoljena sredstva, "ali samo prema izgrednicima".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati