Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 07. 2020. 12:13 5

Sud zabranio Informeru da piše laži o Đilasu

Viši sud u Beogradu je osmog juna doneo privremenu meru kojom je zabranio Informeru da Dragana Đilasa označava kao osobu koja je opljačkala stotine miliona evra od građana Srbije, što su mediji preneli. Od tada je, kako kaže Stranka slobode i pravde u saopštenju, ova mera tri puta ukidana.

- Ona je bila ukidana od strane veća istog suda što je bio svojevrstan presedan. Svaki put je odluka ukidana sa drugačijim obrazloženjem. Očigledno je da su sudije u veću trpele pritisak da se odluka ukine jer je medijski linč Dragana Đilasa i opozicije jedan od stubova strahovlade režima SNS-a - navodi se u saopštenju SSP-a.

Ipak, nakon četvrti put usvojene privremene mere veće Višeg suda je potvrdilo privremenu meru protiv Informera tako da je sada pravosnažno zabranjeno Informeru da naziva Dragana Đilasa lopovom.

- Sudstvo je ipak odbilo da bude pomoćni organ u tabloidnoj mašineriji naprednjačkog ludila što je ohrabrujuće i pokazatelj da postoje časne i hrabre sudije - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati