Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

05. 07. 2020. 12:33 7

RAMPA NA 10 DANA Grčka sutra za Srbe zatvara granice!

Grčka od sutra ujutru u šest sati zatvara granice za državljane Srbije, potvrdio je za N1 ministar Rasim Ljajić. Turisti koji su već na letovanju moći će da ostanu do kraja odmora, poručio je direktor Jute Aleksandar Seničić. Granice će biti zatvorene do 15. jula.

Kako N1 saznaje, turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj omogućeno je da završe svoje aranžmane.

Grčka je donela ovu odluku zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Do sada je turistima iz Srbije za ulaz u Grčku jedini otvoreni pravac bio preko Bugarske, na prelazu Promahonas, nakon što je prelaz Evzoni na granici sa Severnom Makedonijom bio otvoren 1. jula samo na nekoliko sati, do podneva. 

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za B92.net da će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja.

- Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati. Nema zvaničnog saopštenja od Grčke, informacija je da zatvaraju od 6 sati. Oni koji uđu do 6, pretpostavljam, ostaće, a ostali koji su već tamo preko agencija, mogu da završe letovanje, naravno - rekao je Seničić.

Problem je, kako kaže Seničić, za turiste koji bi trebalo da krenu večeras, ali odluke o tome će donositi agencije.

Zabrana ulaska do 15. jula

Vlada Grčke saopštila je da će zabrana trajati sve do 15. jula

"Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6. jula u šest ujutru, pa sve do 15. jula", navodi zamenica portparola grčke Vlade Aristotelija Peloni.

- Jedini izuzetak su posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu. Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje - ističu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati