Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

04. 07. 2020. 18:23 3

DS: Vukosavljević prostački vređa novinare

Demokratska stranka (DS) osudila je danas "prostačke uvrede" koje je izrekao ministar kulture i javnog informisanja u tehničkom mandatu Vladan Vukosavljević, na račun sagovornika lista Danas koji su komentarisali njegovu poruku u kojoj je prvom uredniku Danasa Grujici Spasoviću uputio "saučešće zbog smrti komunizma".

- Vukosavljević je u svom primitivnom odgovoru najviše vređao novinara Nedima Sejdinovića i time na najbolji način pokazao u kako jadnom stanju su oblasti i kulture i javnog informisanja u današnjoj Srbiji kada im je Vukosavljević ministar - saopštila je Informativna služba DS.

Kako je navedeno "ni u jednoj demokratskoj zemlji, Vukosavljević ne bi ostao ministar ni sekunde posle ovakvog sramnog istupa u javnosti, a samo u Srbiji skrojenoj po meri Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke može se, verovatno s pravom, nadati još jednom mandatu".

- DS podržava stavove koje su u anketi zastupali 'Danasovi' sagovornici Nedim Sejdinović, Mihal Ramač, Duško Radosavljević i Branko Vučković. Pozivamo ih da se u svom javnom angažmanu ni ubuduće ne povlače pred prostaklukom i verbalnim nasiljem vladajućeg režima - naglašeno je u saopštenju.

Ministar je u petak na i-mejl glavnog urednika lista "Danas" poslao svoj odgovor na tekst objavljen u tom listu u rubrici "Pitanje i odgovor" u kojem je vređao sagovornike lista.

- Učesnicima 'ankete' Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička, ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune - napisao je Vukosavljević.

U rubrici "Danasa" na koju je reagovao ministar, stavove su izneli novinari Nedim Sejdinović i Mihal Ramač, Branko Vučković, i politikolog Duško Radosavljević.

Oni su komentarisali Vukosavljevićev javni istup u kojem je ministar, uz uvrede, prvom glavnom uredniku Danasa Grujici Spasoviću izjavio "saučešće zbog smrti komunizma".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati