Društvo i ekonomija

04. 07. 2020. 11:10 58

"Kriv sam, nisam na vreme poslao vojsku u Novi Pazar"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je kriv što je išao u Moskvu i Brisel, umesto da je, kako je rekao na predstavljanju dronova u Batajnici, poslao vojsku u Novi Pazar. I dodao da smo lideri u regionu po broju testiranih, odnosno peti u Evropi, proporcijonalno broju stanovnika.

- Srbija je testirala više građana od svih zemalja u regionu - rekao je Vučić, istakavši da je kod testirano pet puta više nego u Hrvatskoj, u kojoj je, kako kaže, test više od 200 evra.

To nije sve. Vučić tvrdi da smo posle Nemačke, Austrije, Švajcarske i Italije, država sa najviše testiranih, proporcionalno broju stanovnika. Tako je naveo je da je u Srbiji testirano ukupno 428.000 građana.

- Ako pogledate, nas su ti testovi koštali oko 50 miliona, ne samo testovi već i laboratorijski rad. Imamo ih još 300.000, pa vidite koliko je to, još 30 miliona - istakao je Vučić.

Rekao je i da je situacija u Novom Pazaru bolja nego što je bila.

- Ja sam kriv što sam išao u Moskvu i Brisel. Da sam ostao u zemlji, odmah bi i vojsku uključio u Novom Pazaru, ali šta da radite. Mnogo mi je krivo.

Podsetimo, Vučić za istu bolnicu u koju je, kako je rekao, trebalo da pošalje vojsku, rekao da je opremljenija od nemačkih bolnica!

Takođe, istakao je da "smo u pregovorima da napravimo veliku bolnicu koja će stalno raditi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati