Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

01. 07. 2020. 17:58 1

Stanje u Srbiji: MMF manje optimističan od Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije Jan Kejs Martejn, a sagovornici su konstatovali da su u ovom trenutku prognoze Vlade Srbije za rast privrede za tekuću godinu nešto optimističnije od procene MMF.

- O opravdanosti optimističnih prognoza svedoči i činjenica da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj MMF nije korigovao početnu projekciju stope rasta iz marta ove godine - saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

To će u narednom periodu, uprkos negativnim posledicama pandemije, doprineti stabilnoj ekonomskoj situaciji i sigurnom poslovnom okruženju u Srbiji, istakao je Vučić tokom razgovora i izrazio očekivanje da će se kontrolisani rast plata i penzija nastaviti i u 2021. godini.

Vučić i Martejn, koji su razgovarali putem video linka, razmatrali su sprovođenje aktuelnog aranžmana sa MMF, Instrument za upravljanje politikama, u okviru polugodišnje revizije ispunjenja ciljeva aktuelnog programa.

Martejn je pohvalio je angažovanost Vučića i Vlade Srbije, kao i njihovu odgovornu ekonomsku politiku i uspešno upravljanje krizom tokom pandemije, i to u svim oblastima, od zdravstva do ekonomije, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati