Društvo i ekonomija

M. Živković

30. 06. 2020. 19:04 6

"Bujošević se prijavio posle roka, zaposleni ga NE ŽELE"

"Bujošević kopa rukama i nogama da još pet godina bude u direktorskoj fotelji. Nisam siguran da i dalje ima podršku kakvu je imao, s tim da su zaposleni masovno pružili podršku meni, što se nikada ranije u istoriji javnih servisa nije desilo. Svesni su da će ovakav RTS propasti", izjavio je za Direktno.rs Vasko Vasović, snimatelj i direktor fotografije Javnog servisa, koji je konkurisao za mesto generalnog direktora.

Osim Vasovića, za mesto prvog čoveka RTS-a konkurisali su Vladimir Palikuća, čuveno "zaštitno lice" Beogradske hronike, Svetislav Nedeljković, novinar RTS u penziji, kao i Dragan Bujošević, aktuelni direktor RTS-a, koji je zakasnio sa prijavom.

- Konkurs je trebalo da bude zatvoren u subotu, 27. u ponoć, ali eto... Zavisi kako ko tumači zakon. U principu, Bujošević je zakasnio sa prijavom, ali advokati će to verovatno da tumače drugačije. Mogu da mu ne uvaže prijavu, ali on će onda sigurno oboriti konkurs preko suda, jer advokate koje je on iznajmio, idu naravno preko našeg troška i računa. Dakle, našim parama ih je platio. Verovatno će advokati reći da je sve bilo regularno i na vreme - rekao je Vasović. 

On smatra da bi Upravni odbor trebalo da bude dosledan i ne prihvati kandidaturu. 

- Naravno da sam se pobunio zbog tog kašnjenja. Ispao je takođe i haos na kolegijumu, ali on sada neka demantuje to. Mene je stvarno sramota šta pojedini rade u RTS-u, ali neka ih. Ja nisam toliko jak igač koliko su oni slabi, dodaje on.

Dugogodišnji snimatelj RTS-a dodao je da Bujošević svim silama želi da ostane na čelu RTS-a, iako je još prošle godine ispunio uslove za penziju.

- Bujošević kopa i rukama i nogama da ostane direktor još pet godina. Nisam siguran da i dalje ima podršku kakvu je imao, s tim da su zaposleni masovno pružili podršku meni. To se nikada ranije u istoriji javnih servisa nije desilo, da zaposleni skupljaju potpise podrške za nekog generalnog direktora. To je već jedna promena i to prilično neverovatna. I sam sam bio iznenađen koliko me kolege podržavaju. Znaju me, tu sam mnogo godina i svesni su da ako ja ne dođem, propali su i oni zasigurno. Uneću drastičnu promenu, za 180 stepeni. Uspostaviću sistem kakav je potreban jer sistema trenutno nema - kazao je naš sagovornik.

Vasović kaže da je javno objavio program u 10 tačaka i da niko nikad od kandidata to nije uradio.

- Nacionalni servis je jedan od tri noseća stuba svakog društva. Imate narod ili plebs, zatim imate vlast ili plemstvo (zakonodavna, izvršna i sudska vlast), imate treći stub noseći, to vam je Javni servis koji obuhvata konglomerat svega što Srbija, a i svaka druga država ima. On se sastoji od tri elemenata: edukacija, informacija i zabava. Mi edukaciju više nemamo, ukinuti su svi obrazovni programi. Zabava, takođe, ne postoji, imate 280 puta repreziran "Bolji život" i "Belu lađu". Informacija je. takođe, na žalost prestala da postoji. Postoji komentar na informaciju, ali informacije više nema, rekao je on i dodao:

- Bez toga nosećeg stuba, nema ni Javnog servisa i on će vrlo brzo pasti. Njegovim padom biće povučeni i ostala dva noseća stuba. Pašće vlast, to je sigurno. Srušiće se na narod sve i tog trenutka narod će postati roba, a svaka roba ima robovlasnika. To je gotovo siguran put. Ako neko ne zasutavi devastaciju RTS-a, vrlo brzo će doći do potpune katastrofe - zaključio je Vasović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati