Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 06. 2020. 12:14 0

Mali: Treći "korona minimalac" 7. jula

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će 7. jula biti isplaćen treći "korona minimalac" i dodao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani pogoni, fabrike i srpska ekonomija.

Mali je gostujući na TV Prva rekao da se kreće sa ozbiljnim i odgovornim radom, kako bi se u što kraćem vremenskom periodu ispunila obećanja, uvećao životni standard građana i da bi se došlo do cilja - prosečne plate od 900 evra i prosečne penzije od 440 evra.

- Sada se stvari ubrzavaju, otvaraju se nove fabrike, nova radna mesta. Radi se na otvaranju auto-puteva. Sada se mnogo brže dolazi do cilja. Imajući sve to u vidu, realno je da sa projektovanim stopama rasta dođemo do prosečne plate od 900 evra, penzije do 440 evra - istakao je Mali gostujući na TV Prva.

Govoreći o predstojećoj reviziji sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom koja se očekuje ove nedelje, ministar je arekao da će glavne teme biti sprovođenje ekonomskih mera usled pandemije koronavirusa, ali i program "Srbija 2025".

- Reviziju sporazuma i sastanke sa Misijom MMF-a ćemo održati onlajn. Treba da se pogleda stanje u budžetu, način na koji smo do sada sproveli mere usled pandemije virusa korona. Pokazali smo da smo ozbiljni, vodili smo računa o privrednicima, ali i o građanima. Oni sami kažu da smo spasili našu ekonomiju - rekao je Mali i dodao da će poslednja uplata minimalne zarade biti 7. jula.

Ministar je istakao da je zahvaljujući merama očuvana ekonomija Srbije.

- Sa MMF je tema i program 'Srbija 2025'. Sada sa ovom revizijom aranžmana očekujemo joć veće ubrzanje svih aktivnosti. S tim u vezi, od izuzetnog je značaja što se Moravski koridor već gradi, krećemo u izgradnju i drugih brzih saobraćajnica. Počinjemo razgovore sa partnerima, a do kraja leta krećemo u masovnu izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji. Mi želimo već sutra da krenemo u sprovođenje, da bismo ispunili obećanje koje smo dali građanima -naveo je Mali.

On se osvrnuo i na velike infrastrukturne projekte u Gradu Beogradu, poput metroa, koji će se realizovati u narednom periodu.

- Meni je važno da i za Grad Beograd dolaze bolji dani. Imamo razgovore i sa Francuzima i sa Kinezima kada je reč o metrou. Sledećih nedelja izlazimo sa idejom i jasnom dinamikom, pri čemu je projekat prve linije metroa već krenuo da se radi. Sada radimo na strukturi finansiranja. Treba da se radi i fabrika za prečišćavanje vode, a tema narednih meseci biće i novi most preko Save, kod Beograda na vodi. Vrlo brzo ćemo izaći sa strukturom, projektom i dinamikom izvođenja radova - kazao je ministar finansija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati