Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

20. 06. 2020. 12:52 0

Policajac uzbunjivač vraćen na posao, ali u drugu stanicu

Uzbunjivač Mladen Trbović, policajac iz slučaja „Potočari“ danas se vraća na posao, ali ne u Policijsku stanicu u Pančevu gde je bio zaposlen pre otkaza, već u PS u Opovu, saznaje Danas.

Trbović je ranije bio radnik Uprave kriminalističke policije u Beogradu, a sada je formalno pripadnik uniformisane policije u PS Opovo.

Trbović i njegov kolega Milan Dumanović javno su ukazali na nelegalan boravak i tajno snimanje pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije na komemorativnom skupu u Potočarima u BiH 2015. kada je napadnut Aleksandar Vučić.

Nakon toga su prvo uhapšeni, a potom su im uručeni i otkazi. Protiv njih se vodi sudski postupak u kojem ih država tuži za odavanje službene tajne. Dumanović je prošle godine vraćen na posao, ali je odmah udaljen do okončanja ovog suđenja.

Upravni sud u Beogradu nedavno je uvažio Trbovićevu tužbu, koga je zastupao Sindikat policije Sloga, odnosno tadašnji predsednik Dragan Žebeljan, pa je MUP morao da ga vrati na posao. Žebeljan ističe za Danas da je uzbunjivač Trbović vraćen u Policijsku upravu Pančevo, ali ne u PS Pančevo, već u PS Opovo.

– Poslodavac mu i dalje nanosi štetu jer nema adekvatan prevoz do posla i nazad. Sistem je usmeren da motiviše Trbovića da da otkaz. U prilog tome je i odluka Žalbene komisije Vlade da ne reši prethodnu žalbu o njegovom premeštaju iz Beograda u Pančevo, što je utvrdio i Zaštitnik građana. Na tom nezakonitom rešenju se gradi i ovo rešenje kojim ga raspoređuju u PS Opovo. Umesto da načelnik PU Pančevo kazni komandira Gorana Krasavčevića koji je falsifikovao dnevni raspored rada po kojem je Trbović dobio otkaz, a što je utvrdio Upravni sud, opet kažnjavaju Trbovića koga šalju u Opovo, dok Krasavčević nastavlja da radi kao komandir u Pančevu – ukazuje Žebeljan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati