Društvo i ekonomija

[ Izvor: Serbian Times ]

19. 06. 2020. 19:41 2

Prodata "Srpska kuća", vladike prevarene

Muzej "Sveti Sava" u Čikagu, poznatiji kao Srpska kuća, prodat je, piše portal "Serbian Time", pozivajući se na dva specijalizovana sajta koja se bave prodajom nekretnina.

- Tako je okončana dugogodišnja agonija u kojoj je aktuelna Uprava Muzeja, prevođena Žikom Pavlovićem, uspela da uništi jedini srpski kulturni centar u Americi. Centar koji smo, valja reći, nasledili od naših predaka, oficira Vojske Kraljevine Jugoslavije okupljenih oko udruženja “Dušan silni”, koji su 1952.godine kupili zgradu u centru Čikaga u ulici Beri br.448 - navodi Serbian Times.

I pored obećanja koje je krajem januara ove godine dao srpskoj zajednici, da će Muzej povući iz prodaje te zajedno sa članovima Upravnog odbora podneti ostavke i prepustiti ga na staranje ljudima koje bi bili izabrani na vanrednoj Skupštini, Žika Pavlović je, navodi se, obmanuo i episkopa Longina i predstavnike brojnih srpskih udruženja koji su se 25.januara okupili u crkvi Svetog Vaskrsenja u Čikagu radi pronalaženja rešenja za ponovno pokretanje rada Muzeja, koji je već četiri i po godine zatvoren voljom njegovih čelnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati