Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

17. 06. 2020. 12:17 1

DIGLI BOLNICU NA NOGE Rezultate testa na kovid dobila "preko veze", pa PROTEST

Više od 60 pacijenata protestovalo je u mladenovačkoj kovid bolnici, jer je jedna pacijentkinja "preko veze" ranije dobila rezultate testa na kovid - 19, dok su drugi čekali na njih duže od nedelju dana, saznaje Direktno.rs.

Naime, pacijenti su početkom meseca prebačeni sa beogradskog Sajma u mladenovačku kovid bolnicu, gde su više od nedelju dana čekali na rezultate testa.

Onda je jedna od zaraženih povukla vezu u "Batutu" i dobila rezultate pre svojih kolega iz firme, koji su, takođe, bili smešteni tamo i to je bio okidač za protest prošle nedelje. Međutim, to nije jedini razlog zbog kojeg su bolnicu podigli na noge. 

- Prvi put su protestovali zbog loše hrane i uslova u bolnici. Pošto u bolnici nije moguće spremanje hrane, svu hranu dobijaju od keteringa, koji je znao više puta da kasni. Umesto rano ujutru, oni su doručak imali tek oko 10 sati. Drugi put su protestovali, jer je jedna pacijentkinja rezultate testa na koronavirus dobila preko veze, dok su svi oni regularno čekali - kaže jedan od zaposlenih u Hitnoj pomoći u Mladenovcu za Direktno.rs.

- Nekoliko dana nakon što je ta žena otpuštena iz bolnice, rezultate su dobili i ostali pacijenti. Svi su bili negativni na test i pušteni su kućama uz napomenu da ostanu u izolaciji - dodaje naš izvor i napominje da bolnicu ne čuva vojska kao što je bio slučaj sa beogradskim Sajmom, već da je "zaštićena" zidarskom trakom.

Direktorka za Direktno: Pitajte Torlak zašto rezultati kasne 

Šta se prethodnih dana dešavalo, zbog čega su pacijenti protestvovali i rezultati testova kasnili, pitali smo upravu kovid bolnice u Mladenovcu.

- SBIB Mladenovac nema svoju laboratoriju da radi PCR test. Test se radi na Torlaku, pa njih pitajte za rezultate i zašto kasne. Rezultati svih pacijenata se ubacuju u jedinstvenu kovid bazu i koju imaju sve kovid ambulante pri domovima zdravlja u celoj Srbiji. Svim pacijentima je na otpusnim listama napisano da se za rezultate svojih testova obrate kovid ambulantama u pripadajućim domovima zdravlja - izjavila je Direktno.rs v.d. direktora dr Vesna Đukić.

Do kada će Specijalna bolnica Mladenovac biti kovid bolnica odlučuje Vlada RS i Krizni štab, dodaje direktorka. 

- A kako mi radimo po njihovim instrukcijama, i dalje primamo pacijente. Vi kao i drugi dnevni listovi trebalo biste da iskoristite svoje glasilo radi promovisanja mera: RASTOJANJE, MASKE I RUKAVICE za građane na javnim mestima kako bi se sprečilo prenošenje virusa - tada ne bi bilo potrebe za kovid bolnicama. I da građani koji ostaju u svojim kućama, a kovid su pozitivni, poštuju mere izolacije i tako štite svoje porodice - piše u izjavi doktorke Đukić.

Zbog kovid bolnice izgubili lekare

Naš sagovornik iz Hitne ističe da oko 100.000 stanovnika Mladenovca trpi zbog toga što je njihova bolnica pretvorena u kovid bolnicu.

- Ljudi su prepušteni sami sebi. U Domu zdravlja pacijenti imaju samo oftamologa i internistu. Zbog kovid bolnice izgubili smo kožnog lekara, pulmologa, enterologa, endokrinologa, kardiologa... Pacijenti sada za veću opekotinu ili aftu moraju da idu 50 kilometara od Mladenovca, za Beograd, kako bi se lečili - rezignirano kaže ovaj zdravstveni radnik za Direktno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati