Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

16. 06. 2020. 18:05 0

"Naši građani će biti izuzeti od zabrane ulaska u Grčku"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Grčka najavila da će puštati naše građane da pređu granicu kao i da će uskoro u grčkom Službenom listu biti objavljena zvanično obaveštenje da će od zabrane ulaska biti izuzeti građane Srbije.

- Znači da će naši građani imati isti tretman kao građani Evropske unije i Šengena, ali samo za granicu Bugarska - Grčka - rekao je Dačić, za televiziiju B92, povodom sinoćnjeg sprečavanja srpskih turista da uđu iz Bugarske u Grčku.

On je rekao da za sad nema problema za građane koji su tu bili zaustavljeni, "ali ćemo videti kada će na snagu stupiti i formalno ta odluka".

Takođe, naglasio je da je ovde reč samo o drumskom prelazu Bugarska - Grčka.

- Radimo dalje na tome da vidimo šta će biti sa prelazima između Severne Makedonije i Grčke, koji su zatvoreni, i šta je sa avionskim saobraćajem - rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da to što se desilo ide na štetu Grčke, navodeći da u toj zemlji žele da uđu srpski turisti, ali da imaju i obaveze prema EU.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati