Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

15. 06. 2020. 18:37 0

Zaštitnik građana kontaktirao putnike zaglavljene na granici

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić je danas saopštio da je na osnovu izveštaja medija kontaktirao državljane Srbije kojima nije dopušteno da iz Bugarske uđu u Grčku.

U saopštenju se navodi da je Pašalić kontaktirao ombudsmane Bugarske i Grčke i Ambasadu Srbije u Atini da "hitno reaguju i pomognu ovoj grupi građana, u kojoj se nalaze i roditelji s bebama".

Po navodima TV N1, grčke vlasti nisu dozvolile da oko 50 državljana Srbije uđe u Grčku iz Bugarske uz obrazloženje da se u Srbiji raste broj obolelih od korona virusa, zbog čega Grčka neće primati državljane Srbije do 1. jula.

Ti putnici iz Srbije su se u Grčku uputili na osnovu ranije najave da će granice biti otvorene 15. juna. Međutim ispostavilo se da to otvaranje ne uključuje i državljane Srbije, za koje je zabrana ulaska u Grčku produžena do 30. juna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati