Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: CINS ]

11. 06. 2020. 13:16 4

Gde je Maja Gojković?

Maja Gojković je, prema saznanju CINS-a, između ostalog u 2016. za smeštaj u Beogradu dobila 300.000 dinara, kao i 1,2 miliona dinara kroz platu, ne računajući dodatke na platu.

Međutim, kada je reč o njoj, ovo je jedini podatak do kojeg je došao CINS, prikupljajući podatke o platama poslanika Skupštine Srbije i to nezvanično, preko nekih narodnih poslanika - jer ih Skupština prosto nije poslala.

Novinari CINS-a su nakon toga zvali Skupštinu, ali do momenta objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

- Građani će znati koliko je svaki poslanik u prethodne četiri godine dobio za plate, paušale, službena putovanja ili život u Beogradu. Saznaće ko je „koštao“ najviše i zašto, a uskoro i koji poslanici su ove privilegije zloupotrebili. Objavićemo koliko SVI poslanici zarađuju, u kojoj partiji ostaje najviše novca, kao i koliko dobijaju neaktivni poslanici. Istražili smo i da li ima zloupotreba u trošenju našeg i vašeg novca - navodi se u CINS-ovom tekstu.

Inače, informacije o platama poslanika ranije su bile javno dostupne u okviru godišnjih Informatora o radu, međutim od 2016. godine se ne objavljuju.

Podsetimo, CINS je ove podatke tražio još u septembru 2019.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati